Hírek

  • Rövidesen már betegeket fogadhat a Bács-Kiskun_egynapos_1442_955.jpg

    Rövidesen már betegeket fogadhat a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház egynapos sebészete

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával, európai uniós forrásból a kórház Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2.890 m²-es egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épült fel, amely a tervek szerint idén áprilisban nyithatja meg kapuit. A fejlesztés értéke nettó 2 milliárd forint.

    Tovább
  • Új nővérszálló épül a nyíregyházi kórházban_01_750_457.png

    Új nővérszálló épül a nyíregyházi kórházban

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinációjával és szakmai irányításával, európai uniós projekt keretében háromszintes, 118 férőhelyes nővérszálló alapjait rakták le 2022 szeptemberében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház területén. Az 1,1 milliárd forintos beruházás a bokrétaavató ünnepséghez ért, és még idén ősszel átadják az épületet, amelyben összkomfortos minigarzonokat bérelhetnek majd az intézmény gyógyítói.

    Tovább
  • Jubileumi eseménysorozat a Zala Megyei_175. egynapos 2_1920_1278.jpg

    Jubileumi eseménysorozat a Zala Megyei Szent Rafael kórházban

    Az idei évben fennállásának 175. évfordulóját ünneplő intézmény részese lehetett az Országos Kórházi Főigazgatóság egynapos sebészeti ellátás fejlesztése projektjének, amelynek eredményeként jöhetett létre legújabb betegellátó egysége. A jubileumi év alkalmából az egynapos sebészet idei 175. páciensét köszöntötték.

    Tovább
  • Bemutatkozott a jövő_gyógyító robot_Miskolc_Da Vinci_03_1120_747.jpg

    Bemutatkozott a jövő: gyógyító robot a Miskolci Egyetemen

    Hamarosan lezárul az Európai Unió és az Országos Intézetek transznacionális és innovációs fejlesztéseit támogató „A robotsebészet bevezetése Magyarországon” című projekt. Az 1 milliárd 299 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével három budapesti és egy vidéki kórházban honosítják meg az új műtéti technológiát. Ezúttal Miskolcon mutatkozott be a minimál invazív, robotasszisztált eljárás, ahol egy sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a projekt során szerzett tapasztalatokat és jó gyakorlatokat mutatták be az érdeklődőknek.

    Tovább
  • Határon átívelő tbc nem ismer_01_ borító_1920_1440.jpg

    Határon átívelő együttműködés a tbc terjedésének megállítása érdekében

    „A tbc nem ismer határokat” elnevezésű, az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinációjával és szakmai támogatásával megvalósuló projekt záró rendezvényét tartották a kárpátaljai Beregszászon.

    Tovább
  • Új vezető_Somogy_Inczeffy István_600_529.jpg
  • Csecsemő újraélesztést tanultak Kecskeméten_1920_1440.jpg

    Csecsemő újraélesztést tanultak az érdeklődők Kecskeméten

    Csecsemő újraélesztést tanultak az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány, és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oktatóitól 2023. március 25-én, szombaton.

    Tovább
  • Hamarosan megnyílik a betegek előtt a salgótarjáni__01_803_450.png

    Hamarosan megnyílik a betegek előtt a salgótarjáni onkológiai központ

    Hamarosan fogadja a betegeket a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház új onkológiai központja, amely jól képzett szakorvos-gárdával, a jelenleg elérhető egyik legmodernebb technológiával felszerelve biztosít majd a térségben élőknek komplex, európai színvonalú ellátást.

    Tovább
  • Richter Anna Díjat nyert az orosházi ápoló_01_843_610.jpg

    Richter Anna Díjat nyert az orosházi ápoló

    Széni-Dégi Fanni, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakápolójának ötlete alapján várhatóan szeptemberre készül el az otthoni ápolást segítő weboldal.

    Tovább
  • Gyermeksürg alapkő_01_borító_1920_1280.png

    Gyermeksürgősségi Központot hoznak létre Debrecenben

    A gyermeksürgősségi ellátás fejlesztése a gyermekgyógyászaton belül kiemelten fontos stratégiai terület, hiszen ez az a kapu, ahol a gyerekek nagy többsége érkezik ellátásra. Az itt nyújtott ellátás minősége, pontossága alapvetően fontos mutatója egy intézménynek, így a Debreceni Egyetem Klinikai Központnak is – hangzott el március 23-án, a Gyermeksürgősségi Központ alapkőletételén.

    Tovább