Hírek

  • Mesevilággá_Kecskemét_04.PNG

    Mesevilággá alakult a gyerekpszichiátria

    Mostantól nem csak a gyerekosztályára lehet büszke a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, Valószínűleg Kecskemété lett az ország legszebb gyerekpszichiátriája is. Tavaly költözött új épületbe a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó, most pedig a Poli-Farbe támogatásával, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilág született itt. A szakellátás a szépítés ideje alatt is zavartalanul működött.

    Tovább
  • így ünnepeltek_semmelweis borító_868_581.png

    Így ünnepelték a Semmelweis-napot országszerte

    A magyar egészségügy napja a Semmelweis-nap, 1992 óta minden évben jeles ünnep Magyarországon. Ezen a napon minden évben szakmai elismeréseket adnak át és ünnepi megemlékezéseket tartanak országszerte.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Továbbra is a megszokott helyen és időpontokban érhetők el a védőnők

    Országosan összehangolt szakmai irányítás alatt nyújtanak ellátást 2023. július 1-jétől a területi védőnők. Eredményesebben biztosíthatóak az igényeknek megfelelő, magas színvonalú szolgáltatások, csökkennek a bérezés és az ellátottak létszámának aránytalanságai.

    Tovább
  • Megújul a védőnői rendszer – podcast_kép2

    Megújul a védőnői rendszer – podcast

    Július 1-jével megújul a védőnői rendszer. Bábiné Szottfried Gabriella, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese és Csesznák Anikó műsorvezető erről a folyamatról és a várt eredményekről beszélgetnek az OKFŐ podcast új adásában.

    Tovább
  • Semmelweis-napi elismeréseket adtak át a Belügyminisztériumban_1920_1280.jpg

    Semmelweis-napi elismeréseket adtak át a Belügyminisztériumban

    Az elismeréseket dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr.Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adta át 2023. július 3-án, a Belügyminisztériumban tartott ünnepségen.

    Tovább
  • Átadták az ajkai Magyar Imre Kórház_01_756_515.png

    Átadták az ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét

    Semmelweis napon adták át az ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét, amely nemcsak a vármegyében, de az országban is egyedülálló. A beruházás közel 3 milliárd forintos kormányzati támogatásból újult me

    Tovább
  • Miniszteri elismerő oklevélben részesültek_1600_1060.jpg

    Miniszteri elismerő oklevélben részesültek az OKFŐ munkatársai

    Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szakmai tevékenységük elismeréséül, Semmelweis-nap alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott azoknak a szakembereknek, akik kiemelkedő munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak az egészségügy szakszerű és hatékony működéséhez. A kitüntetéseket dr. Rétvári Bence és dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adta át július 3-án, a Belügyminisztériumban szervezett ünnepségen.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Lezárult a fenntartói vizsgálat a Szent János Kórházban

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) lefolytatta az Észak-budai Szent János Centrumkórházban azt a teljes körű, élelmezéssel kapcsolatos vizsgálatot, amelyet az országos kórház-főigazgató rendelt el, a sajtóban megjelent, penészes kenyérrel összefüggő híreket követően. Az OKFŐ a feltárt információk birtokában javaslatokat fogalmazott meg az ellátás javítása érdekében.

    Tovább
  • Együttműködés az áldozatvédelem érdekében_751_500.jpg

    Együttműködés az áldozatvédelem érdekében

    Felismerve az együttműködés fontosságát, négy minisztérium és három állami szerv írta alá a Nemzeti Áldozatsegítési Koordináló Mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodást, melynek célja az áldozatok jogainak maradéktalan érvényre juttatása és az áldozattá válás megelőzése. Az egyezményt Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató is ellátta kézjegyével.

    Tovább