Hírek

  • Fejlesztések és új szakorvosok_baja_770_510.png

    Fejlesztések és új szakorvosok növelik a bajai kórház betegellátásának minőségét

    Dr. Tóth Gábor PhD, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója kiemelte, hogy az elmúlt időszakban számos beruházásra nyílt lehetőség

    Tovább
  • Közös mozgással ünnepelték_1398_695.png

    Közös mozgással ünnepelték a fizioterápia világnapját az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

    Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet együttműködve a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságával, a mozgásszervrendszert, a légzést és a keringést érintő fizioterápiás lehetőségeket bemutató ingyenes programokkal, állapotfelmérésekkel, életmód-tanácsadással várta az érdeklődőket a fizioterápia világnapján.

    Tovább
  • A Magyar Vöröskereszt_első véradóbusz_1920_1280.jpg

    A Magyar Vöröskereszt ünnepélyes átadáson mutatta be az első véradóbuszát

    Útnak indul a Magyar Vöröskereszt első véradóbusza, amely az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) együttműködésben a szervezet országos donortoborzási munkáját hívatott támogatni. A véradóbusznak köszönhetően olyan kistelepülésekre is eljuttatható az önkéntes véradás lehetősége, ahol a helyhez kötött, de véradásra nyitott lakosok máskülönben nem adhatnának vért. A véradóbusz ünnepi átadásán a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István mellett részt vett Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár, Bayerné Dr. Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója és Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese Budapesten.

    Tovább
  • Szakmai elismerések a szakdolgozók kongresszusán_528_388.png

    Szakmai elismerések a szakdolgozók kongresszusán

    Szeptember 7-én a X. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson, Siófokon adták át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által alapított szakmai díjakat.

    Tovább
  • Ragadd torkon a rákot_makesense_1047_522.png

    Ragadd torkon a rákot! – Make Sense 2023

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság szűrőbuszainak és a szervező intézményeknek köszönhetően egész szeptemberben zajlanak szájüregi szűrések 19 helyszínen.

    Tovább
  • Családbarát felújítások_Szent Margit_1920_1281.jpg

    Családbarát felújítások a Szent Margit Kórházban

    Megkezdődött a Budapesti Szent Margit Kórházban a „Családbarát, családközpontú szülészeti, újszülött és koraszülött intenzív ellátás támogatása integrált infrastruktúra- és eszközfejlesztési, valamint képzési programokkal, továbbá a várandós felkészítés erősítésével" kapcsolatos CSBSZ 2019 című projektet érintő felújítási, építészeti munka.

    Tovább
  • Ingyenes egészségmegőrző_testsúlycsökkentő klub_02_779_369.jpg

    Ingyenes egészségmegőrző programok a János kórházban

    Testsúlycsökkentő klubot és különböző mozgásprogramokat indít ősszel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Egészségfejlesztési Irodája.

    Tovább
  • Limfóma Világnap_1069_628.png

    Limfóma Világnap – szeptember 15.

    Szeptember 15-e a limfóma világnapja. A World Lymphoma Awareness Day (WLAD) a Lymphoma Coalition (LC) non-profit szervezet által 2004-ben indított globális kezdeményezés a betegséggel kapcsolatos tudatosság 50 ország tagszervezetein keresztül történő erősítése érdekében, felhívva a közvélemény figyelmét a tünetek felismerése, a korai diagnosztika és a kezelés fontosságára.

    Tovább
  • Szeptember 15-e a nemzetközi prosztatanap_1920_1440.png

    Szeptember 15-e a nemzetközi prosztatanap

    Az Európai Urológus Társaság kezdeményezésére tartjuk ezt a jeles napot. A célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára és a férfiak egyik leggyakoribb halálokának, a prosztatarák megelőzésére.

    Tovább
  • Európa-bajnoki bronzérmet nyert Pál Blanka

    Európa-bajnoki bronzérmet nyert Pál Blanka ápolás és gondozás versenyszámban

    Büszkék vagyunk Blankára, aki a 2023. évi Szakmák Európa-bajnokságán ápolás és gondozás versenyszámban képviselte Magyarországot. A felkészülésben Fehér Zsuzsanna, egykori versenyző és szakértő segítette a munkáját.

    Tovább