Hírek

  • OKFŐ logo.png

    Több mint tízmilliárd forintból valósulnak meg rehabilitációs fejlesztések

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával idén ősszel országszerte több mint tízmilliárd forintból valósulnak meg a rehabilitációt érintő fejlesztések. A projektben 54 intézményben újul meg a rehabilitációs eszközpark és rehabilitációs centrumokat alakítanak ki.

     

    Tovább
  • szűrések délutánja Orosházán jpg

    Szűrések délutánja az orosházi kórházban

    Az időben felfedezett betegségek halálozási arányának csökkentése érdekében létrehozott egészségügyi program keretében a szűrések fontosságára és a megelőzésre hívja fel a figyelmet az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. A  városban és a térségben élőket várják a szűrések délutánjára  október 13-án.   

    Tovább
  • Tárgyalóasztalnál az OKFŐ és az ETOSZ jpg

    Tárgyalóasztalnál az OKFŐ és az ETOSZ

    Együttműködésre törekvő, a közös érdekeket szem előtt tartó megbeszélést folytatott az Országos Kórházi Főigazgatóság és az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete a felhalmozódott kintlévőségek rendezésének lehetőségeiről.

    Tovább
  • Új defibrillátorral bővült a bajai kórház eszközparkja jpg

    Új defibrillátorral bővült a bajai kórház eszközparkja

    Ismét új eszközök érkeztek a Bajai Szent Rókus Kórházba. Az egységes ápolási eszközpark kialakítására létrehozott európai uniós projekt részeként ezúttal defibrillátorral gazdagodott a Bajai Szent Rókus Kórház. A fejlesztés az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével, több mint 4,6 millió forint bevonásával valósult meg. A megvalósult eszközbeszerzésnek köszönhetően tovább emelkedik a bajai és a térségi lakosok betegellátásának színvonala.

    Tovább
  • 2,5 milliárd forint értékű labordiagnosztikai eszköz ÉPC

    2,5 milliárd forint értékű labordiagnosztikai eszközzel gyarapodott a katonai egészségügy és az Észak-pesti Centrumkórház - Honvédkórház

    A fejlesztés hozzájárul, hogy a magyar lakosság járványügyi, közegészségügyi és katasztrófavédelmi szempontból is nagyobb biztonságban legyen.

    Tovább
  • megújított életek kép

    Megújított életek

    Hazánkban is megtartott világnapja apropóján érdemes szót ejteni a szervdonáció és transzplantáció fontos, gyakran nem köztudott vagy félreértett tudnivalóiról, szabályozásának körülményeiről.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Lezárult a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet patológiáját érintő belső vizsgálat

    Lezárult a belső vizsgálat, amit a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatója mint főigazgató-helyettes rendelt el 2023. augusztus 31-én. Mint arról korábban tájékoztatást adtunk: a kórház boncmestere és boncsegédje munkaviszonyának megszüntetését követően, munkaköreik átadás-átvételekor az intézmény patológiáján két, a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak.

    Tovább
  • lelki egészség világnapja

    Október 10. a lelki egészség világnapja

    Minden ember életében előfordulnak megterhelő érzelmi állapotok, és a mentális zavarokat a mai napig számos félelem és stigma övezi. A lelki egészségnek dedikált világnap célja, hogy felhívja a figyelmet mentális egészségünk gondozásának fontosságára, csökkente a pszichiátriai betegségeket és a pszichiátriai problémákkal élőket övező előítéleteket, továbbá bátorítsa a segítségkérést és a nyitott, elfogadó kommunikációt a témában.

    Tovább
  • Stroke Kongresszus - Alapellátástól a mesterséges intelligenciáig jpg

    Stroke Kongresszus - Alapellátástól a mesterséges intelligenciáig

    A Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a Magyar Stroke Társasággal együttműködve rendezte meg a közelmúltban a XVII. Magyar Stroke Kongresszust, Alapellátástól a mesterséges intelligenciáig címmel.

    Tovább
  • Fogvatartottak készítettek ajándékot beteg gyermekek részére Veszprémben jpg

    Fogvatartottak készítettek ajándékot beteg gyermekek részére Veszprémben

    A meglepetést jóvátételi felajánlásként a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centruma számára a szív világnapja alkalmából adták át a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.

    Tovább