A Magyar Kórházszövetség, a Belügyminisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásával és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szakmai partnerségében komplex egészségfejlesztési programot indított országosan tíz kiválasztott hazai fekvőbeteg intézményben, kísérleti jelleggel.

A program célja a kórházak egészségfejlesztési profiljának kialakítása és bővítése, amivel hozzájárulnak az egészségügyi dolgozók és tágabb értelemben a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, a betegségek megelőzéséhez. A program fókuszában az egészségügyi dolgozók állnak, hiszen mentálisan és fizikálisan is megterhelő az a gyógyító, betegápoló tevékenység, amit nap, mint nap végeznek.

 

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház idén csatlakozott a felkínált dolgozói egészségfejlesztés témájú pályázathoz, ezáltal lehetősége nyílt két nagy értékű fitneszgép beszerzésére. Az eszközök a központi fizioterápiás részlegen kerültek elhelyezésre, így nem csak a dolgozók, hanem a betegek is használhatják azokat.


Forrás: Szent Lázár Kórház

Belső fotó: Gyurkó Péter