Hírek

  • Őszi egészségmegőrző programok a Szent János Kórházban

    Őszi egészségmegőrző programok a Szent János Kórházban

    Testsúlycsökkentő klubot, online mozgásprogramokat, feszültségoldó művészeti foglalkozást és önismereti csoportot is kínál ősszel Észak-budai Szent János Centrumkórház Egészségfejlesztési Irodája. A csatlakozás ingyenes és folyamatos a regisztrációs űrlap kitöltésével.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    A betegellátás zavartalan

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság cáfolja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az orvostechnikai eszközök beszállításának elmaradása fennakadásokat okoz a betegellátásban. Az állami fenntartású egészségügyi intézményekben a betegellátás zavartalan, minden beteg ellátása biztosított.

    Tovább
  • Új műtéti eljárás a Szent János Kórházban

    Új műtéti eljárás a Szent János Kórházban

    Az Észak-budai Szent János Centrumkórház sebészei egy oktató-műtét keretében mutatták be újításukat az ország legjobb sebészeinek.

    Tovább
  • Híd az elméleti és a gyakorlati képzés között

    Híd az elméleti és a gyakorlati képzés között

    A gyakorlati készségfejlesztésen alapuló szimulációs oktatásról és annak módszertani kihívásairól tanácskoztak csütörtökön a hazai egészségügyi képzéseket folytató intézmények és a klinikai gyakorlóhelyek szakemberei a II. Nyíregyházi Egészségügyi Szimulációs Konferencián. A szakmai eseményt a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház Jósa András Tagkórháza közösen szervezte meg. 

    Tovább
  • Nagy tettek az apró szívekért  Prodán Zsolt

    Nagy tettek az apró szívekért

    Prodán Zsolt, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet szívsebész-főorvosa harminc éve ad reményt a veleszületett szívhibával küzdő gyerekeknek és családjuknak. Évente több százan köszönhetik neki egy új élet lehetőségét. Fáradhatatlannak tűnik, az ellenkezőjét legalábbis sosem érzékeltetné. Így operál egy teljes éjszakán keresztül, kutatja a szakma új távlatait, és teszi gyermekbaráttá a steril kórházi tereket. A kronika.hu interjúja.

    Tovább
  • Sikerrel zárult a JA ImpleMENTAL közös fellépés másodi konzorciumi találkozója Murciában  csoportkép

    Sikerrel zárult a JA ImpleMENTAL közös fellépés második konzorciumi találkozója Murciában

    A lelki egészség területén elérhető jó gyakorlatok megvalósításáról szóló JA ImpleMENTAL közös fellépés  az Európai Unió által társfinanszírozott nagyszabású program, amely az uniós országok közötti együttműködést helyezi előtérbe a polgárok mentális egészségének javítása érdekében, különösen a COVID-19 világjárvány után. 

    Tovább
  • Lift galéria a kórházban

    Lift Galéria a kórházban

    „Légy a két látó szeme, az én távolba látó lelkemnek” címmel nyílt meg dr. Spottle Andrea kiállítása a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában. 

    Tovább
  • Kórházi adomány az állatmentőknek kutya

    Kórházi adomány az állatmentőknek

    Tisztító-, fertőtlenítő- és kötszerekből álló adománycsomagot juttatott el a Bajai Szent Rókus Kórház a szintén a városban működő Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesülethez.

    Tovább
  • Országszerte megújult a kórházak ápolási eszközparkja ápoló

    Országszerte megújult a kórházak ápolási eszközparkja

    Sikeresen teljesítette célját az október végén záruló eszközbeszerzési program, amely a Széchenyi program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

    Tovább
  • 800 millió forintos beruházás zalaegerszeg

    800 millió forint értékű eszközfejlesztés a zalaegerszegi kórházban

    Az onkológiai és kardiológiai eszközpark újult meg. 

    Tovább