Projekt tartalmának bemutatása:
Az 1,8 milliárd forint összköltségű projekt célja volt a humánerőforrás területi egyenlőtlenségeinek csökkentése, az országon belüli mobilitás elősegítése, a jövő szükségleteinek megfelelő létszámú és minőségű emberi erőforrás biztosítása, és az egészségügyi dolgozók megtartása az egészségügyi ellátórendszerben. A 3 egyetemi helyszínen (Szeged, Pécs, Debrecen), 50 ÁEEK fenntartású egészségügyi intézményben, valamint 14 mentőszolgálati helyszínen ennek érdekében 5 képzés került lebonyolításra (Gyakorló ápoló, Ápoló, Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, Csecsemő- és gyermekápoló, valamint Mentőápoló képzés). A képzéseken részt vevő 836 hallgató a képzés ideje alatt motivációs ösztöndíjat kapott, a képzés végeztével pedig vizsgát tettek. A hallgatók a sikeres vizsga eredményeként megkapták az államilag elismert szakképesítéseket.

A projekt célja:
Felzárkóztató ápolói egészségügyi szakképzési program indítása lehetőséget adott az ellátórendszerben dolgozó, elavult szakképesítéssel bíró ápolók számára az Országos Képzési Jegyzék szerinti szakképesítés megszerzésére, így szakmai előmenetel biztosítására az élethosszig tartó tanulás jegyében. Ezen személyek az egészségügyi munkaerőpiacon több okból – életkoruknál fogva, illetve alacsony szakképesítésük, ebből következően pedig alacsony besorolási kategóriájuk és alacsony jövedelmük miatt – hátrányos helyzetben vannak. A program a képzésben résztvevő személyek érdekein túl az egészségügyi ellátórendszerre is pozitív hatást gyakorolt. A megfelelő számú és megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező humánerőforrás javítani képes volt az egészségügyi ellátás színvonalát, a biztonságos betegellátást, a kvalifikált munkaerő biztosításával pedig hozzájárult az egészségügyi ellátórendszer társadalmi megítélésének megváltozásához.
 
A projekt eredményei:
 
  • A projekt sikeresen lezárult.
  • 3 egyetemi helyszínen (Szeged, Pécs, Debrecen), 50 ÁEEK fenntartású egészségügyi intézményben, valamint 14 mentőszolgálati helyszínen 5 képzés került lebonyolításra (Gyakorló ápoló, Ápoló, Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, Csecsemő- és gyermekápoló, valamint Mentőápoló képzés). 
  • 2017.03.01-vel lezárult a gyakorló szintű képzés, 2017. május-június folyamán 543 fő sikeres vizsgát tett, ezzel megszerezve a gyakorló ápoló, gyakorló gyerek-és csecsemőápoló OKJ-s bizonyítványt. 
  • A projekt befejezéséig, 2018.12.31-ig 836 fő fejezte be az ápoló, gyerek-és csecsemőápoló, valamint mentőápoló képzést.
  • Valamint 2018.12.31-ig 812 fő tett sikeres vizsgát, megszerezve az ápoló, gyerek-és csecsemőápoló, valamint mentőápoló OKJ-s bizonyítványát.