Koragyermekkori (0-7 év) program
 
Pályázat jó gyakorlatok átadására a gyermek-egészségügyi alapellátásban ÚJ BEADÁSI HATÁRIDŐ!
 
A gyermek-egészségügyi alapellátásban számos olyan helyzet adódik, amelyek kezelésére újszerű, hatékony megoldásokra van szükség. A „jó gyakorlat” olyan helyben kialakított, bevált, eredményes új megoldási módot jelent a felmerülő igények kielégítésére, mely mások számára is átadható, adaptálható. Az új megoldási mód lehet valamely törvényben előírt, kötelező feladat innovatív megoldása, de lehet azokat kiegészítő, támogató tevékenység is.
 
A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Koragyermekkori (0-7 év) program kiemelt projekt egyik célja az alapellátásban alkalmazott jó gyakorlatok összegyűjtése, és szélesebb körben való megosztása, ezzel a területi védőnők és a házi gyermekorvosok, illetve vegyes praxisú háziorvosok körében a tapasztalatcserék segítése, a hatékonyabb együttműködés előmozdítása. Ennek érdekében az Országos Tisztifőorvosi Hivatal pályázatot hirdet az alapellátásban dolgozó szakemberek számára.
 
A pályázat kétfordulós, az alkalmazott jó gyakorlat rövid, lényegre törő (maximum 5 oldalas) tartalmi leírását 2013. február 20-ig várjuk elektronikusan a jogyakorlatpalyazat@oth.antsz.hu e-mail címre.
 
A beérkezett pályázatokat 2013. február 28-ig bizottság értékeli, és kiválasztja a legjobb, maximum 100 nyertes pályázót, akik 2013. március elején felkérést kapnak az általuk leírt jó gyakorlat részletes bemutatására. A jó gyakorlat kifejtésére a kiválasztott nyertes pályázókkal megbízási szerződést köt a TÁMOP 6.1.4 projekt, a megbízási díj bruttó 50.000 Ft.
 
A nyertes pályamunkák közül szakértőkből álló bizottság maximum 40 jó gyakorlatot választ ki a projekt honlapján való megjelentetésre, a legjobbnak ítélt 20 pályamű pedig megjelenik a projekt szakmai kiadványában. 
 
Pályázataikat az alábbi három témakörben várjuk:
 
I. Együttműködés, kommunikáció
II. Szakmai tevékenység
III. Dokumentáció, minőségirányítás
 
A részletes pályázati kiírás, a formai és szakmai követelmények és az értékelési szempontok letöltéséhez kattintson ide >>
 
A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a jogyakorlatpalyazat@oth.antsz.hu e-mail címre várjuk.
(2013.01.24.)