Az egészségi állapot helyreállításához szükséges modern feltételek biztosítása elnevezésű projekt fejlett technológián alapuló, robotasszisztált, komputerizált interaktív terápiás eszközök, hidroterápiás, fizikoterápiás, valamint végtagmozgató eszközök beszerzésével járul hozzá a mozgásszervi betegségek következményeinek enyhítéséhez.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával, az Országos Mozgásszervi Intézet szakmai együttműködésével rehabilitációs centrumokat hoznak létre, meglévő rehabilitációs osztályokat fejlesztenek, valamint eljárási protokollokat dolgoznak ki.

A fejlesztés jelentősen hozzájárul a rehabilitációs ellátásban részesülők munkaképességének, életminőségének javulásához, a szakellátás tehermentesítéséhez és a kórházi ápolási napok számának csökkentéséhez, valamint a projektnek köszönhetően javul a lakosságnak nyújtott ellátások minősége, hozzáférhetősége, és csökken a területi elérhetőségben tapasztalható különbség is.

A projekt a Széchenyi 2020 programban, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ a projektről ide kattintva érhető el.