A Biztonsági Pszichiátria – a sürgősségi pszichiátriai ellátás sarokköveként, az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelő ellátást biztosítja majd, brit mintát és módszertant alapul véve.

A 30 ágyas Biztonsági Pszichiátria 2200 m2-en, zöldmezős beruházásként épül fel. A fejlesztés magában foglalja az új épület tervezési, kivitelezési munkáit, a bútorzat, az orvostechnikai eszközök, a biztonsági és informatikai berendezések beszerzését, továbbá a szakszemélyzet képzését is, amely a Biztonsági Pszichiátria magas színvonalú munkáját biztosítja majd. A földszinti elhelyezés, a mászás-biztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak mind az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják. Ezzel egy időben ugyancsak a Nyírő Gyula-OPAI pszichiátriai és addiktológiai osztályainak rekonstrukciója is megkezdődik a projekt keretei között.

Az EFOP-2.2.6-VEKOP-16-2016-00001 „A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése” elnevezésű, 4,8 milliárd forint összköltségű projekt megvalósításához szükséges forrásokat a Széchenyi 2020 program biztosítja.

További információ a projektről az Állami Egészségügyi Ellátó Központ itt található aloldalán, illetve: pi.kommunikacio@aeek.hu.