2023. szeptember 5–9. között hazánk nyolcadik alkalommal vett részt a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Gdansk 2023 versenyen, melyen 32 országból mintegy 600 fiatal szakember mérte össze tudását 42 hivatalos versenyszámban és 1 bemutató szakmában. Hazánkat 22 versenyszámban 26 versenyző képviselte.

Blanka tavaly ősszel a franciaországi Bodeaux városában megrendezett világversenyen az európai országok közül az első, összesített listán az ötödik helyezést érte el Health and Social Care versenyszámban, így kiválósági éremmel tért haza, és ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte, hogy a szakmák 2023-as Európa-bajnokságán induljon.

Az OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatósága szakmai támogatóként 2014 óta minden évben részt vesz a EuroSkills és Wordskills versenyek ápolás és gondozás kategóriájában induló versenyzők felkészítésében. A cél évről évre egyre több szakma és egyre több tanuló bevonása a hazai és nemzetközi versenyekbe. A hosszútávú cél pedig többek között egy olyan átfogó szakképzési tehetséggondozó rendszer kialakítása, amely a kiemelkedő tehetségű tanulók korai kiválasztását és mentorálását támogatja.

Gratulálunk Blankának és minden versenyzőnek a helytállásukért, kitartásukért és elkötelezettségükért! Köszönjük a szakértők elhivatott, fáradhatatlan munkáját!

Forrás, fotó: WorldSkills Hungary Facebook oldal