Hírek

  • Pszichés támogatás_dr. Molnár Mária_722_450.jpg

    Pszichés támogatás a daganatos betegek ellátásában

    Életműdíjat vehetett át dr. Molnár Mária pszichiáter, a kecskeméti kórház onkopszichiátere a Magyar Pszichoonkológiai Társaság országos kongresszusán. A díjat azon kimagasló, elkötelezett szakmai munkája elismeréséül kapta, amelyet a hazai onkopszichológia megteremtésében, elméleti bázisának létrehozásában, oktatásában és gyakorlatában végzett és végez a mai napig.

    Tovább
  • Orvosok világnapja _műtét_02_1920_1281.jpg
  • Szakmai Tanulmányi Verseny az OKFŐ szervezésében_01_1920_1596.jpg

    Szakmai Tanulmányi Verseny az OKFŐ szervezésében

    A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 100. § (1) bekezdés ga) pontja alapján kapott felhatalmazás alapján a 2022/2023. tanévben a 03. Egészségügy ágazat Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeit (továbbiakban: OSZTV) az Országos Kórházi Főigazgatóság szervezte meg.

    Tovább
  • Új eszközök segítik_Kiskunhalasi Kórház _01_épület_1920_1080.jpg

    Új eszközök segítik a gyógyítást Kiskunhalason

    Az európai uniós forrásból, 291.03 millió Ft összegű 100 %-os intenzitású támogatásból megvalósuló, 2023. március 31-én záruló projekt átfogó célja az aktív – és költségesebb – kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése és a minden személy számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségének biztosítása; új, korszerű eljárások támogatásával, meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javításával, ambuláns műtéti eljárások magasabb arányban történő elvégzésével, így segítve a munkavégző képesség gyors helyreállítását, betegségek és fogyatékosságok gyors felismerését, emelve a betegelégedettséget.

    Tovább
  • Több mint 270 millió Salgótarjánban Szent Lázár_01_1441_960.jpg

    Több mint 270 millió forintból fejlesztettek hat szakrendelést Salgótarjánban

    Lezárul a járóbeteg szakellátás fejlesztésére irányú projekt a Szent Lázár Megyei Kórházban. A megítélt, mintegy 274 millió forint támogatást hat járóbeteg szakrendelés eszközparkjának fejlesztésére fordították.

    Tovább
  • Indul az orosházi Dr. László Elek Kórház szakrendelőjének fejlesztése_01_615_440.png

    Indul az orosházi Dr. László Elek Kórház szakrendelőjének fejlesztése

    Felújítások, akadálymentesítés, nyílászáró cserék és 19 szakrendelésen eszközbeszerzések. Ezeket tartalmazza az a több száz millió forintos fejlesztés, ami április elején kezdődik az orosházi Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében.

    Tovább
  • Komoly fejlesztések valósultak meg a nagykanizsai kórház_1920_1080.jpg

    Komoly fejlesztések valósultak meg a nagykanizsai kórház radiológiai osztályán

    Diagnosztikai mammográf készülék, szívultrahang és csúcstechnológiás endoszkóp, ezeket az új diagnosztikai eszközöket pénteken adták át a Kanizsai Dorottya Kórház radiológiai osztályán. A elnyert tender során 300 millió forint összértékű korszerűsítés valósult meg az intézményben.

    Tovább
  • Rövidesen már betegeket fogadhat a Bács-Kiskun_egynapos_1442_955.jpg

    Rövidesen már betegeket fogadhat a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház egynapos sebészete

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával, európai uniós forrásból a kórház Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2.890 m²-es egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épült fel, amely a tervek szerint idén áprilisban nyithatja meg kapuit. A fejlesztés értéke nettó 2 milliárd forint.

    Tovább
  • Új nővérszálló épül a nyíregyházi kórházban_01_750_457.png

    Új nővérszálló épül a nyíregyházi kórházban

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinációjával és szakmai irányításával, európai uniós projekt keretében háromszintes, 118 férőhelyes nővérszálló alapjait rakták le 2022 szeptemberében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház területén. Az 1,1 milliárd forintos beruházás a bokrétaavató ünnepséghez ért, és még idén ősszel átadják az épületet, amelyben összkomfortos minigarzonokat bérelhetnek majd az intézmény gyógyítói.

    Tovább
  • Jubileumi eseménysorozat a Zala Megyei_175. egynapos 2_1920_1278.jpg

    Jubileumi eseménysorozat a Zala Megyei Szent Rafael kórházban

    Az idei évben fennállásának 175. évfordulóját ünneplő intézmény részese lehetett az Országos Kórházi Főigazgatóság egynapos sebészeti ellátás fejlesztése projektjének, amelynek eredményeként jöhetett létre legújabb betegellátó egysége. A jubileumi év alkalmából az egynapos sebészet idei 175. páciensét köszöntötték.

    Tovább