Hírek

  • Befejeződött a szakrendelő felújítása _Békés Megyei Központi Kórház_Logo_1200_800.png

    Befejeződött a gyulai szakrendelő felújítása

    A „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt keretén belül az épület villamos hálózatának érintésvédelmét korszerűsítették, valamint a tetőszerkezet szigetelését végezték el.

    Tovább
  • A győri Petz Aladár kórházban_Da Vinci_01_917_516.png

    A győri Petz Aladár kórházban is bemutatták a Da Vinci sebészeti robotot

    A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház munkatársainak szóló szakmai programon mutatták be a Da Vinci sebészeti robotot az intézmény, egyúttal a Széchenyi István Egyetem szakemberei. A cél, hogy a jövőben Győrben is elérhető legyen a korszerű, a betegnek és orvosnak egyaránt előnyös műtéti eljárás.

    Tovább
  • Nagy sikere volt a pályaorientációs__01_1920_1440.jpg

    Nagy sikere volt a pályaorientációs napnak a Tolna Megyei Balassa János Kórházban

    A kórház oktatási csoportjának fontos küldetése a megye oktatási intézményeiben tanulók érzékenyítése és tájékoztatása az egészségügyi munkáról.

    Tovább
  • Miniszteri elismerő oklevélben részesültek_01_terem_1920_1280.png

    Miniszteri elismerő oklevélben részesültek az OKFŐ kollégái

    Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szakmai tevékenységük elismeréséül, állami ünnepünk, március 15-e alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott azoknak a szakembereknek, akik kiemelkedő munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak az egészségügy szakszerű és hatékony működéséhez. A kitüntetéseket Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adta át 2023. április 4-én, a Belügyminisztériumban szervezett ünnepségen. 

    Tovább
  • Egészségmegőrző nap Szekszárdon_765_683.jpg

    Egészségmegőrző nap Szekszárdon

    A katasztrófavédelem munkatársainak egészségének megőrzése érdekében április 6-án, Szekszárdon, a Mikes utcában első alkalommal tartotta meg közös rendezvényét a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési Irodája és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Az új kezdeményezés megszólította a hivatali munkarendben dolgozó és a készenléti szolgálatot ellátó állományt is.

    Tovább
  • Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ_01_1600_1065.jpg

    Megkezdte működését az új salgótarjáni onkológiai központ

    A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban már több mint tíz éve működik az onkológiai ellátás, amely most új mérföldkövéhez érkezett.

    Tovább
  • Ingyenes szűrővizsgálatokra várják a szolnokiakat_dr._Bene_Ildikó_1026_684.png

    Ingyenes szűrővizsgálatokra várják a szolnokiakat négy napon keresztül

    Elindult a Tiszta Szívvel Szolnokért! rendezvénysorozat, melyet immár tizennegyedik alkalommal szerveznek meg. A rendezvény megnyitóján megjelent vendégeket először dr. Bene Ildikó, az esemény fővédnöke, az Országos Kórházi Főigazgatóság humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettese köszöntötte.

    Tovább
  • Április 11. a Parkinson-kór világnapja_1920_1280.png

    Április 11. a Parkinson-kór világnapja

    Az Egészségügyi Világszervezet 1997-ben nyilvánította április 11-ét a Parkinson-kórban szenvedők világnapjává. A betegség névadója James Parkinson angol orvos és természettudós aki ezen a napon született 1755-ben és 1817-ben elsőként írta le a betegség klinikai tünetegyüttesét.

    Tovább
  • Óriási szakmai érdeklődés_Szekszárd_1920_1080.jpg

    Óriási szakmai érdeklődés mellett zajlott a Gyermekgyógyász Továbbképzés és konferencia

    A Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztálya, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Tolna Megyei Szervezetével együttműködésben akkreditált regionális továbbképzést rendezett Szekszárdon, a Tolna, Baranya és Somogy vármegyei, valamint bajai és kalocsai gyermekgyógyászok és szakdolgozók számára.

    Tovább