Dr. Bene Ildikó hangsúlyozta: minden betegség gyógyítható, amennyiben időben észreveszik és kezelik, ezért elengedhetetlenek a különböző szűrővizsgálatok.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán, és dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője vett részt a rendezvény nyitó napján.

A megnyitót követően előadások, örömtánc és szűrővizsgálatok várták az esemény részeseit.

A 14. Tiszta Szívvel Szolnokért! betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálati program szűrővizsgálati program április 11-14-ig tart, ez idő alatt különböző szűrővizsgálatokon és személyre szabott tanácsadásokon lehet részt venni. Többek között szív-és érrendszeri rizikó szűrés, dietetikai tanácsadás, látásélességi vizsgálat, szájüregi rákszűrés, melanoma szűrés, hallásvizsgálat, lisztérzékenység szűrés, mentálhigiénés tanácsadás áll a szolnokiak rendelkezésére, a város öt pontján.

A Nyitott Rendelőintézet program jóvoltából a Hetényi Géza Kórház Rendelőintézete is bekapcsolódott a programba, a Hősök terén gyermekszemészeti szűrést, nőgyógyászati rákszűrést, DEXA-vizsgálatot, urológiai szűrést végeznek.

A szűrések kedden az Aba-Novák Agórában kezdődtek, szerdán a Szolnoki Kodály Zoltán Általános Iskolában, csütörtökön a Széchenyi városrészben található Zöld Házban, pénteken pedig a Szandaszőlősi Általános Iskolában folytatódnak. Szombaton a Széchenyi Parkerdőben Mozogj Tiszta Szívvel! címmel túrázásra, kerékpározásra és futásra hívják az érdeklődőket.

Dr. Bene Ildikó az Országos Kórházi Főigazgatóság humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettese, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet egykori főigazgatója, a "Tiszta Szívvel Szolnokért" szűrőprogram megálmodója és egyben fővédnöke, videóüzenetben személyesen is felhívja a figyelmet a szűrések fontosságára, és részvételre buzdít minden szolnoki lakost. A felhívás itt hallgatható meg.

Forrás, fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal