Hírek

  • Beüzemelték az új operációs mikroszkópot a győri kórházban

    Beüzemelték az új operációs mikroszkópot a győri kórházban

    Új, korszerű operációs mikroszkóp érkezett nemrégiben a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály műtőjébe. A gyógyító, hallásjavító, vagy daganat eltávolító jellegű fülműtéteknél használt operációs mikroszkópok pontosabb és biztonságosabb műtéti eljárásokat tesznek lehetővé, ami a beteg és az orvos szempontjából egyaránt nagy előnyt jelent.

    Tovább
  • Pályaorientációs nap a tatabányai skill laborban jpg

    Pályaorientációs nap a tatabányai skill laborban

    Biológia fakultációs, 12. osztályos gimnazista tanulók látogattak el a Tatabányai Szent Borbála Kórház különleges oktató-bemutató helyiségébe, hogy betekintést nyerjenek az egészségügyi intézmény működésébe.

    Tovább
  • Szabolcs_Szatmar_Bereg_Megyei_Oktato_Korhaz.jpg

    Kettős jubileumot ünnepel az idén a hematológiai osztály Nyíregyházán

    A Jósa András Tagkórház hematológiai osztálya negyven éves fennállását és az osztályalapító, dr. Jakó János 85. születésnapját tudományos konferenciával egybekötve köszöntötték.

    Tovább
  • Véradásra buzdít a Fejér Vármegyei_1920_1280.png

    Hiszünk az önzetlen segítségnyújtás erejében

    Az egészségügy területén közszolgálati feladatokat ellátó intézményként nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden adandó alkalommal felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, de tevékenyen is hozzájárulunk a véradás társadalmi ügyéhez. Évente több alkalommal szervezünk munkatársaink körében véradóeseményt az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel  együttműködésben.

    Tovább
  • Sikeres toborzó kampány  miskolci kórház

    Sikeres toborzó kampány a miskolci kórházban

    Folyamatosan érdeklődtek a munkahelyet keresők a kórház standjánál a Miskolci Egyetemen megrendezett állásbörzén. Az egészségügyi szakterület mellett a háttérszolgáltatások pozícióira is sokan adták le jelentkezésüket.

    Tovább
  • Diákworkshop az orvosi konferencián

    Diákworkshop az orvosi konferencián

    A biológia és az orvostudomány iránt érdeklődő középiskolások felé is nyitott Molekuláris Hematológiai Konferenciát tartottak Kaposvárott.

    Tovább
  • Egészség 4 keréken_szűrőbuszok_1920_1553.png

    Négy keréken a korai diagnózisért

    Többféle fontos vizsgálatot végeztethetnek el hamarosan az örményesiek ingyen és helyben a Hetényi Géza Kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság közös szervezésű, Négy keréken a korai diagnózisért nevű program segítségével.

    Tovább
  • Családbarát szülészetek is segítik a vágyott gyermekek megszületését

    Családbarát szülészetek is segítik a vágyott gyerekek megszületését

    A családbarát kormányzás legfontosabb célkitűzése, hogy minden vágyott gyerek megszülessen Magyarországon, és ezt segíti a családbarát szülészetek kialakítása is - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Semmelweis Egyetemen rendezett versenyen.

    Tovább
  • Mammográfiás szűrőnapok a mellrák elleni küzdelem jegyében Sopronban

    Mammográfiás szűrőnapok a mellrák elleni küzdelem jegyében

    A szűrés életet menthet! Az időben felfedezett daganat jó eséllyel, 70-80 százalékban gyógyítható.

    Tovább
  • Rózsaszín sétát tettek mellrák elleni világnapi üzenet Salgótarjánban

    Rózsaszín sétát tettek és útjára engedték a mellrák elleni világnapi üzenetet Salgótarjánban

    Szép számú résztvevő csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának rózsaszín sétájához. A menet a Balassi Bálint Könyvtár elől indult a Fő térre, ahol további figyelemfelkeltő programok mellett egy középiskolások által szervezett flashmob is lezajlott. Az esemény fővédnöke Fekete Zsolt polgármester, szakmai védnöke a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház részéről Dr. Szabó Géza főigazgató volt.

    Tovább