Hírek

  • Bővült az egészségügyre fordított forrás

    Bővült az egészségügyre fordított forrás

    Az egészségügyre fordított forrás folyamatosan nőtt az elmúlt években, az egészségügyi kasszában ma kétezer milliárd forinttal több pénz van, mint amennyi 2010-ben volt, mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Baján kedden.

    Tovább
  • A csapatmunka erejében hisz a kitüntetett salgótarjáni főorvos

    A csapatmunka erejében hisz a kitüntetett salgótarjáni főorvos

    Dr. Laczkó Tamás a közelmúltban vehette át Nógrád Vármegye Prima-díját. A megyei kórház stratégiai igazgatójával a kitüntetés kapcsán podcast műsor készült.

    Tovább
  • A minőségi oktatás a szakmai jövő alapja

    A minőségi oktatás a szakmai jövő alapja

    Oktatói munkásságáért kapott fontos elismerést a Bajcsy Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya.

    Tovább
  • Kézmosással számos betegség megelőzhető

    Kézmosással számos betegség megelőzhető

    A soproni Deák Téri Általános Iskolában tartottak prevenciós foglalkozást a kézmosás világnapja alkalmábòl a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet higiénés szakemberei. Az elsős kisdiákoknak játékos formában mutatták be a kézhigiéné alapjait és a helyes kézmosás lépéseit.

     

    Tovább
  • Alkotó gyógyítók – I. rész

    Alkotó gyógyítók – I. rész

    Hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett a művészetek felé is aktívan elkötelezettek a veszprémi kórház sokoldalú, kreatív, színes egyéniségei, akik alkotóként, előadóművészként is szívesen kipróbálják magukat.

    Tovább
  • Tartsd életben! Kórházi vetélkedő az újraélesztés világnapján

    Tartsd életben! Kórházi vetélkedő az újraélesztés világnapján

    Játékos vetélkedővel hívta fel a figyelmet a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház az újraélesztési ismeretek fontosságára. Az intézmény skill laborjában szervezett megmérettetésen a nem betegágy mellett dolgozó irodai munkatársak csapatai versengtek egymással.

    Tovább
  • Új kezelések és komfortosabb szobák is elérhetőek a félegyházi kórházban

    Új kezelések és komfortosabb szobák is elérhetőek a kiskunfélegyházi kórházban

    Új szakorvosokkal bővült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelye járóbeteg-szakellátásának csapata, korszerű eszközökkel és kezelésekkel gazdagodott a rehabilitációs gyógyászati részleg, a fekvőbeteg-ellátásban pedig magasabb komfortfokozatú szobák váltak elérhetővé.

    Tovább
  • Élményfestés a lélek egészségéért

    Élményfestés a lélek egészségéért

    A 13. PsychArt 24 Művészeti Maratonhoz csatlakozva rendeztek élményfestő programot a kecskeméti kórház mentális betegséggel élő gondozottjai számára.

    Tovább
  • Új vezető a Somogy Megyei Kaposi Mór élén_1920_1440.png

    Idén ősszel is folytatódik a Kaposvári Egészség Szabadegyetem

    A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház szervezésében zajló programban ezzel az évvel már a 8.szemeszter kezdődött meg szeptemberben.

    Tovább
  • kardiológusok tanácskoztak Gyulán

    Kardiológusok tanácskoztak Gyulán

    Az elmúlt tíz évben jelentős fejlődésen ment keresztül az infarktuskezelés a Békés Vármegyei Központi Kórházban. A szívkatéteres ellátás 2013. július elsején indult el, 2016 óta pedig önálló invazív kardiológiai részleg működik az intézményben, ahol a közelmúltban egy újabb szívkatéteres műtőt adtak át. A kardiológiai ellátás jelenéről és jövőjéről tanácskoztak a szakemberek Gyulán.

    Tovább