Hírek

  • Alkotó gyógyítók – I. rész

    Alkotó gyógyítók – I. rész

    Hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett a művészetek felé is aktívan elkötelezettek a veszprémi kórház sokoldalú, kreatív, színes egyéniségei, akik alkotóként, előadóművészként is szívesen kipróbálják magukat.

    Tovább
  • Tartsd életben! Kórházi vetélkedő az újraélesztés világnapján

    Tartsd életben! Kórházi vetélkedő az újraélesztés világnapján

    Játékos vetélkedővel hívta fel a figyelmet a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház az újraélesztési ismeretek fontosságára. Az intézmény skill laborjában szervezett megmérettetésen a nem betegágy mellett dolgozó irodai munkatársak csapatai versengtek egymással.

    Tovább
  • Új kezelések és komfortosabb szobák is elérhetőek a félegyházi kórházban

    Új kezelések és komfortosabb szobák is elérhetőek a kiskunfélegyházi kórházban

    Új szakorvosokkal bővült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelye járóbeteg-szakellátásának csapata, korszerű eszközökkel és kezelésekkel gazdagodott a rehabilitációs gyógyászati részleg, a fekvőbeteg-ellátásban pedig magasabb komfortfokozatú szobák váltak elérhetővé.

    Tovább
  • Élményfestés a lélek egészségéért

    Élményfestés a lélek egészségéért

    A 13. PsychArt 24 Művészeti Maratonhoz csatlakozva rendeztek élményfestő programot a kecskeméti kórház mentális betegséggel élő gondozottjai számára.

    Tovább
  • Új vezető a Somogy Megyei Kaposi Mór élén_1920_1440.png

    Idén ősszel is folytatódik a Kaposvári Egészség Szabadegyetem

    A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház szervezésében zajló programban ezzel az évvel már a 8.szemeszter kezdődött meg szeptemberben.

    Tovább
  • kardiológusok tanácskoztak Gyulán

    Kardiológusok tanácskoztak Gyulán

    Az elmúlt tíz évben jelentős fejlődésen ment keresztül az infarktuskezelés a Békés Vármegyei Központi Kórházban. A szívkatéteres ellátás 2013. július elsején indult el, 2016 óta pedig önálló invazív kardiológiai részleg működik az intézményben, ahol a közelmúltban egy újabb szívkatéteres műtőt adtak át. A kardiológiai ellátás jelenéről és jövőjéről tanácskoztak a szakemberek Gyulán.

    Tovább
  • Helytállni Afrikában

    Helytállni Afrikában

    Missziós orvosként került Ghánába dr. Vancsura Vivien, a soproni kórház gyermekgyógyász rezidense, és az ott eltöltött hetek életre szóló élményekkel és tanulságokkal vértezték fel itthoni munkájához.

    Tovább
  • Grandiózus fejlesztés a balatonfüredi szívkórházban

    Grandiózus fejlesztés a balatonfüredi szívkórházban

    A Széchenyi 2020 projekt keretében 279 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Balatonfüredi Állami Szívkórház. 

    Tovább
  • százmilliók a járóbetegekért sátoraljaújhelyi Erzsébet kórház

    Százmilliók a járóbetegekért a sátoraljaújhelyi kórházban

    A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház 154,44 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból fejlesztette a járóbeteg-szakellátást. A projekt célja a hátrányos helyzetű térségben lévő kórházhoz rendelt járóbeteg-szakellátó intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása volt az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett.

    Tovább
  • Az egészségügyi munkát népszerűsíti a győri kórház

    Az egészségügyi munkát népszerűsíti a győri kórház

    Fontos az utánpótlás, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a jövőben is kiváló ápolók és orvosok segíthessenek a betegeknek. Ezt a célt tartja szem előtt a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, amely igyekszik a fiatalok számára vonzóvá tenni az intézményben betölthető munkaköröket. Az ápolási igazgatóság ennek apropóján pályaorientációs napot tartott, és vendégül látta a győri és a város környéki iskolák igazgatóit, akiknek megmutatták a kórházban 2015 óta működő skill laboratóriumot is.

    Tovább