Hírek

  • OKFŐ logo.png

    Hiánypótló fejlesztések a diagnosztikában

    November végén zárul Az EFOP-2.2.0-16-2016-00007 azonosítószámú „Diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózat infrastrukturális feltételeinek javítása” című, projekt, mely az Országos Kórházi Főigazgatóság irányítása alá tartozó megyei intézmények központi diagnosztikai fejlesztését valósította meg. A korszerűsítés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap 16,746 milliárd forint összértékű vissza nem térítendő támogatásával.

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Országszerte több helyen megújultak a pszichiátriai fekvőbeteg osztályok

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság fejlesztéseinek kiemelt területe a hazai pszichiátriai ellátórendszer megújítása. A projekt keretében 3,869 milliárd forintos fejlesztést kapott 13 megyei kórház az akut pszichiátriai ellátás komfortfokozatának javítása és a betegellátás biztonsági fokának növelése érdekében.

    Tovább
  • Kiemelkedő eredménnyel zárult a IV. JÓTETT Bank elnevezésű banki véradókampány

    Kiemelkedő eredménnyel zárult a IV. JÓTETT Bank elnevezésű banki véradókampány

    Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Bankszövetség évek óta tartó pozitív együttműködésének köszönhetően, idén újra megrendezésre került a JÓTETT Bank véradássorozat. A Bankszövetség által életre hívott programban ez alkalommal összesen 1143 bankár és banki dolgozó szánta rá magát az önzetlen segítségnyújtásra, akik közel 3500 vérkészítményre szoruló beteg gyógyulásához járultak hozzá.

    Tovább
  • „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!” – A GOKVI szűrőbusz programja továbbra is robog az országban

    „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!” – A GOKVI szűrőbusz programja továbbra is robog az országban

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság célja a szűrések regionális szemléleten alapuló, lakosságközeli kiterjesztése és megerősítése. Az OKFŐ szervezésében, a "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" országos program részeként a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet által működtetett egészségügyi szűrőállomás szív- és érrendszeri rizikószűrést és kardiológiai szakvizsgálatok lehetőségét biztosítja olyan településeken, amelyek viszonylag távolabb esnek az ilyen jellegű szűrésekre alkalmas egészségügyi intézményektől,  és emiatt nehezebben jut el a lakosság a prevenciós vizsgálatokra. 

    Tovább
  • Stroke-ellátás AI segítségével?

    Stroke-ellátás AI segítségével?

    Hazánkban 2016 óta elérhető az akut stroke tünetekkel érkező betegekről készített CT-vizsgálatok mesterségesintelligencia-alapú, szoftveres kiértékelő programja, 2022 óta pedig az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet jelentős szerepvállalásával országos teleradiológiai hálózat került kiépítésre. Utóbbi a betegek képanyagának tovább küldését, kiértékelését segíti elő a leggyorsabb kezelési mód megválasztása érdekében.

    Tovább
  • „Senki ne legyen elfeledett osztálytárs!” – Gyerekek, akik kórházban járnak iskolába

    „Senki ne legyen elfeledett osztálytárs!” – Gyerekek, akik kórházban járnak iskolába

    Cseke Enikő 22 éve tanít kórházpedagógusként. Négy évvel ezelőtt megingott, úgy érezte, szeretné magát másban is kipróbálni. Aztán történt valami; 2019. szeptember 3-án, a tanév első napján Enikő és egy 16 éves lány is új életet kapott.

    Tovább
  • Papírkávézót alkotott a vármegyei pszichiátriai osztály borító

    Papírkávézót alkotott a vármegyei pszichiátriai osztály

    A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház pszichiátriai osztályán kezelt betegek alkotása, egy életnagyságú, papírdarabokból készült kávézó  tekinthető meg az október elején megnyílt  "XXXII. Pszichológiai Kultúra Hete – Lelki egyensúlyunk szerepeink forgatagában" rendezvénysorozat részeként, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. 

    Tovább
  • Bács Kiskun logó

    Díjat kapott a kecskeméti kórház pszichiátriai osztálya

    Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pályázatán egészségügyi intézmények kategóriában „Intézményi Különdíjban” részesült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya, a Nappali Kórház egyik pszichiátriai betegséggel élő tagja pedig festmény/grafika kategóriában 1. helyezést ért el.

    Tovább
  • Solace program a tüdőrák korai felismeréséért

    Solace program a tüdőrák korai felismeréséért

    Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vezetésével hazánk is részese annak az úttörő európai uniós projektnek, amelynek célja a tagállamok tüdőrákszűrő programjainak előre mozdítása.

    Tovább
  • Bővült az egészségügyre fordított forrás gép

    Megújult a gasztroenterológiai ellátás Baján

    Teljeskörűen felújították a Bajai Szent Rókus Kórház gasztroenterológiai részlegét, fejlesztették a képalkotó diagnosztikai ellátást.

    Tovább