Hírek

  • Stroke-ellátás AI segítségével?

    Stroke-ellátás AI segítségével?

    Hazánkban 2016 óta elérhető az akut stroke tünetekkel érkező betegekről készített CT-vizsgálatok mesterségesintelligencia-alapú, szoftveres kiértékelő programja, 2022 óta pedig az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet jelentős szerepvállalásával országos teleradiológiai hálózat került kiépítésre. Utóbbi a betegek képanyagának tovább küldését, kiértékelését segíti elő a leggyorsabb kezelési mód megválasztása érdekében.

    Tovább
  • „Senki ne legyen elfeledett osztálytárs!” – Gyerekek, akik kórházban járnak iskolába

    „Senki ne legyen elfeledett osztálytárs!” – Gyerekek, akik kórházban járnak iskolába

    Cseke Enikő 22 éve tanít kórházpedagógusként. Négy évvel ezelőtt megingott, úgy érezte, szeretné magát másban is kipróbálni. Aztán történt valami; 2019. szeptember 3-án, a tanév első napján Enikő és egy 16 éves lány is új életet kapott.

    Tovább
  • Papírkávézót alkotott a vármegyei pszichiátriai osztály borító

    Papírkávézót alkotott a vármegyei pszichiátriai osztály

    A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház pszichiátriai osztályán kezelt betegek alkotása, egy életnagyságú, papírdarabokból készült kávézó  tekinthető meg az október elején megnyílt  "XXXII. Pszichológiai Kultúra Hete – Lelki egyensúlyunk szerepeink forgatagában" rendezvénysorozat részeként, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. 

    Tovább
  • Bács Kiskun logó

    Díjat kapott a kecskeméti kórház pszichiátriai osztálya

    Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pályázatán egészségügyi intézmények kategóriában „Intézményi Különdíjban” részesült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya, a Nappali Kórház egyik pszichiátriai betegséggel élő tagja pedig festmény/grafika kategóriában 1. helyezést ért el.

    Tovább
  • Solace program a tüdőrák korai felismeréséért

    Solace program a tüdőrák korai felismeréséért

    Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vezetésével hazánk is részese annak az úttörő európai uniós projektnek, amelynek célja a tagállamok tüdőrákszűrő programjainak előre mozdítása.

    Tovább
  • Bővült az egészségügyre fordított forrás gép

    Megújult a gasztroenterológiai ellátás Baján

    Teljeskörűen felújították a Bajai Szent Rókus Kórház gasztroenterológiai részlegét, fejlesztették a képalkotó diagnosztikai ellátást.

    Tovább
  • Bővült az egészségügyre fordított forrás

    Bővült az egészségügyre fordított forrás

    Az egészségügyre fordított forrás folyamatosan nőtt az elmúlt években, az egészségügyi kasszában ma kétezer milliárd forinttal több pénz van, mint amennyi 2010-ben volt, mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Baján kedden.

    Tovább
  • A csapatmunka erejében hisz a kitüntetett salgótarjáni főorvos

    A csapatmunka erejében hisz a kitüntetett salgótarjáni főorvos

    Dr. Laczkó Tamás a közelmúltban vehette át Nógrád Vármegye Prima-díját. A megyei kórház stratégiai igazgatójával a kitüntetés kapcsán podcast műsor készült.

    Tovább
  • A minőségi oktatás a szakmai jövő alapja

    A minőségi oktatás a szakmai jövő alapja

    Oktatói munkásságáért kapott fontos elismerést a Bajcsy Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya.

    Tovább
  • Kézmosással számos betegség megelőzhető

    Kézmosással számos betegség megelőzhető

    A soproni Deák Téri Általános Iskolában tartottak prevenciós foglalkozást a kézmosás világnapja alkalmábòl a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet higiénés szakemberei. Az elsős kisdiákoknak játékos formában mutatták be a kézhigiéné alapjait és a helyes kézmosás lépéseit.

     

    Tovább