Hírek

  • Magyar Genom Program indulhat egyetemek és egészségügyi intézmények együttműködésével

    Magyar Genom Program indulhat egyetemek és egészségügyi intézmények együttműködésével

    A program keretében tízezer egészséges, illetve betegségben szenvedő magyar ember genomszekvenciájának meghatározása történhet meg öt év alatt.

    Tovább
  • 800 millió a Petz Aladár eszközparkjára

    800 millió a Petz Aladár eszközparkjára

    Közel 800 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból fejlesztette onkológiai és kardiológiai eszközparkját a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház.

    Tovább
  • A koraszülötteket ünnepelték Kecskeméten

    A koraszülötteket ünnepelték Kecskeméten

    Több, mint tíz éve minden évben november 17-én a koraszülötteket és az őket segítő egészségügyi dolgozókat ünnepeljük. Ennek apropóján november 18-án, szombaton 10 órától családi napot tartottak Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

    Tovább
  • Jelentős fejlesztések Miskolcon műtő

    Jelentős fejlesztések Miskolcon

    Javult az egészségügyi ellátás színvonala annak a csaknem 800 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásnak köszönhetően, amelyből fejlesztették a vármegyei központi kórház és tagkórházainak onkológiai és kardiológiai eszközparkját.

    Tovább
  • Védőnők az iskolák falain belül és túl

    Védőnők az iskolák falain belül és túl

    Az egészségtudatosság magjait már gyerekkorban el kell vetni, s ebben a munkában igen szép és egyben felelősségteljes feladat jut az iskolai védőnőkre. Ahogyan a világ változik, úgy a felnövekvő generációk is változnak, fontos az alkalmazkodás és a megújulás a védőnői szakmában is, ezt segítette a pénteki nyíregyházi konferencia.

    Tovább
  • Covid kiadások visszatérítése európai uniós forrásból

    Covid kiadások visszatérítése európai uniós forrásból

    A COVID- 19 világjárvány az elmúlt években az életünk minden területén hatalmas akadályokat gördített elénk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiemelt fontosságúnak jelölte meg a járványügyi rendszer javítását, a pandémiás készültségi szint fokozását, a járványhelyzetre adott válasz gyorsaságának és minőségének javítását, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítását.

    Tovább
  • Elfogadás Díjat kapott Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház munkatársa

    Elfogadás Díjat kapott Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház munkatársa

    Ebben az évben Nagy Éva kapta az Elfogadás Díját a város által szervezett Szociális Munka Napján, november 8-án, a Mátra Művelődési Központban rendezett ünnepségen. A díjat az alapító, Maka Piroska adta át a szakembernek.

    Tovább
  • Pető Ernő Emlékérmet és Szakdolgozói Életműdíjat is átadtak a Markusovszky-kórházban

    Pető Ernő Emlékérmet és Szakdolgozói Életműdíjat is átadtak a Markusovszky-kórházban

    Vas vármegye és Szombathely közkórházának megalapítójára, dr. Pető Ernőre emlékeztek kedden a Markusovszky-kórházban, ahol ez alkalomból elismeréseket is átadtak.

    Tovább
  • Orvos-jogász konferenciát tartottak Gyulán

    Orvos-jogász konferenciát tartottak Gyulán

    Számos témát érintettek azon a csütörtöki orvos-jogász konferencián, melyet immár hatodik alkalommal rendeztek meg a Gyulai Törvényszéken.

    Tovább
  • Békéscsabai innováció segíti a cukorbetegek életét

    Békéscsabai innováció segíti a cukorbetegek életét

    A diabétesszel élők száma évről-évre hatványozottan emelkedik, amely világszerte tudósok sokaságát ösztönzi a terület kutatására. A Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagkórház kutatócsoportja, Taybani Zoltán vezetésével kidolgozott egy olyan úttörő módszert, amellyel a 2-es típusú diabétesszel élők új életet kaphatnak. A főorvos kiemelte, módszerüket Magyarországon és külföldön is számos helyen alkalmazzák már a mindennapi diabétesz-kezelési gyakorlatban.

    Tovább