Az egynapos sebészeti centrum kialakításához a főépület nyugati földszintjén működő korábbi traumatológiai szakrendelőket és várótermeket alakították át, amelyhez egy új épületrészt építettek. A beruházás költsége közel 497 millió forintot tett ki, amelyből 145 millió forintot eszköz- és orvosiműszer-fejlesztésre fordítottak. A 426 négyzetméteren helyt kapott egynapos sebészet tavaly júniusban kezdte meg működését.

A 175 éves Zala Megyei Szent Rafael Kórház legfiatalabb osztálya március 21-én fogadta az idei esztendő 175. páciensét. A beteg gyorsan átesett a beavatkozáson, akárcsak három társa, akiket aznap részesítettek ellátásban. Az egynapos sebészeten – beosztás szerint – több osztály is ellátja azokat a betegeket, akiknél az elvégzendő műtét nem igényel hosszabb kórházi tartózkodást, és az egyéb körülmények is megengedik, hogy még aznap otthonukba távozzanak. Az egynapos sebészeten a traumatológusok végzik a legtöbb beavatkozást, majd őket követik az általános sebészet orvosai, akik például laparoszkópos sérvműtétet végeznek. Az ortopédiai osztály betegei is növekvő számban fordulnak elő itt, akik többek között artroszkópos térdműtéten eshetnek át. Az urológiai osztály szintén rendszeresen ütemezi be pácienseit egynapos sebészeti beavatkozásokra.

A betegek megkedvelték ezt az ellátási formát, amelyről a részleg vendégkönyvének lapjai is tanúskodnak. Az egynapos sebészet orvosai és nővérei emléklappal és egy kis ajándékkal köszöntötték 175. páciensüket, akinek ugyanazt kívánták, mint a többi betegnek: gyors felépülést és jó egészséget!

Forrás: Zalaegerszeg nyomtatott sajtó, fotó: Zala Megyei Szent Rafael kórház