Tizenhetedik alkalommal rendezték meg június 8-án, pénteken a Regionális Ápolási Konferenciát, amely minden évben töretlenül azt a célt szolgálja, hogy megünnepeljék az ápolókat, és számukra szakmai továbbképzést biztosítsanak.

Idén a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza adott helyet ennek a ragos, sok éves hagyománnyal bíró rendezvénynek, amelynek védnökei Dr. Mészáros János, az egészségügyért felelős helyettes államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, és Dr. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója voltak.

A több szekcióban rendezett tudományos programon kívül az eseményt színesítette a plenáris ülés, amely keretében az ápolók és egészségügyi szakdolgozók éves munkáját elismerő kitüntetések átadására is került sor. Az ünnepi megnyitó programjában fellépett a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kórusa (Szabó Sándor vezetésével), a moderátor pedig Varga Mónika volt.

Az Ápolók Napján kitüntetettek - 2018.

KÓRHÁZÉRT ELISMERŐ OKLEVÉL kitüntetésben részesültek azok a munkatársak, akik a gyógyító, az ápolási, a gazdasági és a tudományos területen elért eredményes tevékenységükkel, kiemelkedő teljesítményükkel, a kórház érdekeit és javát szolgálták:

Fülöpné Túri Sarolta, műtős szakasszisztens, Kp. műtő

Benkő Zsuzsanna, diplomás ápoló, Onkoradiológiai osztály, vezető ápoló helyettes

FŐIGAZGATÓI DICSÉRET-ben részesültek tartósan magas színvonalon végzett munkájukért, az intézmény és betegek iránt tanúsított példamutató magatartásukért:

Vidéki Attiláné, szociális munkás, Ápolási igazgatás

Nagyné Polovits Rita, szakasszisztens, Rendelőintézet, Érsebészet-proktológia

KIVÁLÓ KÓRHÁZI DOLGOZÓ - a betegellátás minőségi színvonalának emelésével kiemelt módon járulnak hozzá közvetve, vagy közvetlenül a minőségi ellátás megvalósításához:

Dr. Somogyiné Rakonczai Rita gyógytornász, Fizio-, és Mozgásterápiás osztály

Jánka Ildikó, vezető asszisztens, Nukleáris medicina osztály

Boros Tiborné, műtős szakasszisztens, Kp. műtő - Kalocsa

Blaskovicsné Nánási Ilona, ápoló, Mozgásszervi Rehabilitáció III., Kiskunfélegyháza

KIVÁLÓ ÁPOLÓ és KIVÁLÓ ASSZISZTENS elismerő címet viselhetik a betegágy mellett dolgozó ápolónők tevékenységének magas színvonalon történő ápolási munkájának elismeréséül, valamint a járó-beteg ellátás területén végzett asszisztensi munkájuk elismeréséül, a szakma iránti elkötelezett hivatásukért:

Kiváló Ápoló:

Tóth Imréné, ápoló, Reumatológia

Tóth Anikó, ápoló, Sürgősségi Baleseti Ambulancia

Dr. Fekete Lászlóné, ápoló, Ortopédiai osztály

Erdei Mihályné, ápolási asszisztens, Krónikus belgyógyászati osztály C. részleg Kiskunfélegyháza

Kiváló asszisztens:

Szabó Ibolya, szakasszisztens, Központi Sterilizáló részleg

Boskó Imola, fogászati szakasszisztens, Arc-, állcsont Szájsebészeti és Fül-orr Gégészeti osztály

Guttengéberné Ince Ildikó, egészségügyi operátor, Tüdőgyógyászati osztály, Kalocsa

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete ,,Megyéért" Szakmai Díját 2014. szeptemberben alapították azon tagjai részére, akik kimagasló szakmai és kamarai munkát végeznek:

A díjat kapták:

Szebellédi Tamásné, röntgen asszisztens, Kecskemét, Központi radiológiai osztály

Karai Éva, szülésznő, Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

Forrás: keol.hu