A WorldSkills 2017 nemzetközi verseny október 14 és 18 között került megrendezésre, melynek idén 
Abu Dhabi adott otthont az Egyesült Arab Emirátusokban. 
A 62 résztvevő ország közül 58 versenyzővel is képviselte magát, szám szerint 1259 fiatal vett részt a versenyen. 
Hazánkból összesen 19 szakmában 20 versenyző indult a versenyre október 10-én a team leaderek kíséretében a világ legjobbja címért. A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkarton-szerelő, hegesztő, kőműves, szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indultak, mechatronika versenyen két fős csapat vett részt.
A szakértők már október 8.-án megérkeztek Abu Dhabiba, a versenyzők október 10.-én indultak el Budapestről.

A WorldSkills Abu Dhabi 2017 verseny előtt a versenyzők és a Team Leaderek egy iskolalátogatáson vehettek részt a „One School One Country” program keretében. A magyar versenyzők a Khajida AlKubra iskolában jártak, ahol színvonalas vendéglátásban volt részük. A helyi vendéglátó diákok felkészültek Magyarország nevezetességeiből, vidám műsorral, magyar népdalokkal, játékokkal, kóstolókkal fogadták őket. Ezt követően egy sivatagi programon is részt vettek, ahol tevegeltek, rallyztak a sivatagban és egy vacsorára voltak hivatalosak. 
A WorldSkills-re az idei évben összesen 15 ország versenyzője jelentkezett ebben a kategóriában, és köztük Simon Zsolt képviselte országunk ápolóit. A felkészítésben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, mint szakmai támogató vett részt. A felkészítés a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet szakemberei közreműködésével történt. 

A négy napos versenyen a versenyzők összesen 16 ápolási-gondozási feladatot láttak el, többek között műtét utáni ellátás, diabeteszes beteg ellátása, sztomás beteg oktatása, Parkinsonos és szklerozis multiplexes beteg segítése.
A versenyen dobogós helyezést ért el Finnország, Svájc (aranyérem), valamint Szingapúr (bronzérem) versenyzője, Zsolt 623 ponttal a 12. helyet szerezte meg. 
A következő WorldSkills-t 2019-ben Oroszországban, Kazánban rendezik augusztus 19-szeptember 3 között.

Előtte 2018-ban Magyarország rendezi az Európa bajnokságot. 2018. szeptember 26-28. között tartandó rendezvényen Európa legjobb és legfelkészültebb szakmunkásai versenyeznek összesen 39 szakmában, ahová 28 ország versenyzői érkeznek 500 szakértő kíséretében.
 
Fotót készítette: Hatlaczki Balázs, Forrás: SkillsHungary Facebook