A Real Madrid egyik ifjúsági csapatában focizó Cristofer édesapja Roberto Carlos, a Real Madrid szakmai igazgatója, édesanyja pedig a zalaegerszegi kötődésű Horváth Alexandra. A fiú Madridban él édesanyjával, de a rendszeresen időz Zalában is. Ha Magyarországon jár, gyakorta keresi meg a média, így már kétszer szerepelt és győzedelmeskedett a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című jótékonysági kvízműsorában. Első alkalommal a győri kórháznak, most pedig az egerszeginek ajánlotta fel nyereményét.
A 700.000 forintot kedden adták át a neurológiai osztálynak, amire az ott szerzett kedvező családi tapasztalatok miatt esett a választás.

Cristofer hibátlanul beszél magyarul, emellett még 3 nyelvet bír, s nagy reménység a pályán. A fociban elért sikereihez hozzájárul, hogy édesapja is foglalkozik vele. Emellett vízilabdázik, s mint nagymamája, Szvitek Erzsébet elmondta, madridi tanulmányai mellett magántanulóként a búcsúszentlászlói iskolában is leteszi a magyar nyelvű vizsgákat, kitűnő eredménnyel.
Az adományt dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója köszönte meg, dr. Nikl János, a neurológia osztályvezető főorvosa pedig kiemelte, különösen tiszteletre méltó, hogy idős betegek életvégi útjának emberibbé tételére ajánlották fel a pénzt.

Forrás: zaol.hu, Fotó: Pezzetta Umberto