A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Kerkovits Gyula Szakrendelőjében ismét véradást szerveztek az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben, mert ahhoz, hogy a megfelelő műtétszámot tartani lehessen, és a beavatkozásokat megfelelő minőséggel el tudják végezni, ahhoz vérre is szükség van.

A kórház véradónapján dr. Golopencza Péter osztályvezető főorvos, aki a napi munkában jobbára gyógyít és életet ment a vérkészítményekkel, kollegáival együtt maga is vért adott. Az eseményen az OVSZ régióigazgatója, Dr. Nemes-Nagy Zsuzsanna főorvosasszony is részt vett.

A kórház büszke arra, hogy vérdepója volt az országban az első, amelyik az Országos Vérellátó Szolgálat minta vérdepó minősítését megkapta, a szakmai működtetés és a kórház racionalizált vérfelhasználásának elismeréséül. Az osztályok és a Vérállató Szolgálat irányában nyitott és aktív kommunikációval azt próbálják elérni a vérdepóban, hogy a lehető legmegfelelőbb és legcélszerűbb vérfelhasználást tegyék lehetővé.

A rendezvényről a helyi kerületi televízió csatorna, a TV10 készített összefoglalót.

Forrás, fotó: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet