Az általános iskola utolsó évfolyamán a fiatalok meghozzák azt a döntést, hogy ki melyik középiskolában szeretné folytatni tanulmányait, merre tovább. A választás megkönnyítéséhez a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban november 15-én, kedden egy nyílt nap alkalmával bemutatták a képzéseket az érdeklődő általános iskolás végzős diákok számára. 

A Széchenyiben 4 -féle szakképzés, valamint egy általános gimnáziumi képzés közül választhatnak a fiatalok. Egy-egy informatikai, egészségügyi és közgazdasági osztályt indítanak, illetve fél-fél osztályt ügyintézői szakirányból, illetve az általános négy éves gimnáziumi képzésből. Volt olyan végzős is, aki már biztosos volt benne, hogy mit fog választani.

Az iskola igazgatója elmondta, egyértelműen az informatikai képzés a legkeresettebb; napjainkban, de várhatóan az elkövetkező években is különösen nagy lesz a kereslet a szakma iránt. 
Az intézményben a most jelentkezőknek új szakirányként az egészségügyi szakgimnáziumi képzést is választhatják, melyhez a következő évben egy új épületet is kialakítanak 6 tanteremmel és egy demonstrációs teremmel – mondta el Fehér Józsefné, az iskola igazgatója. 
A diákok a nyílt napon mélyebben megismerhették az egyes szakágakat, megtekinthették a képzések helyszíneit, és találkozhattak leendő tanáraikkal is, hogy könnyebben meghozzák a nagy döntést, merre tovább.

Forrás: hatvanonline.hu