A projektzáró rendezvényt 2015. december 28-án, a Szent László Kórház telephely Dísztermében tartották. Beszédet mondott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, dr. Vályi-Nagy István, illetve az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, dr. Németh László.

A három különböző telephelyre beszerzett és üzembe helyezett gépek fotókon keresztül, prezentáció keretében voltak megtekinthetőek. Az érintett helyszínek a Szent István Kórház központi telephelye, a Szent László Kórház telephelye, illetve a Merényi Gusztáv Kórház telephelye. A beszerzett eszközök között digitális felvételi röntgen, felvételi-átvilágító, mobil röntgen berendezések, röntgen leletező munkaállomások, C-íves sebészeti digitális röntgen képerősítők, illetve digitális mammográfiás berendezés és leletező munkaállomás is megemlítésre került.

A projektzáró rendezvényen Vályi-Nagy István, az ESZSZK főigazgatója azt mondta, hogy a beruházással teljesen digitálissá vált a kórház képalkotó diagnosztikája: „minden elektronikus módon képződik és tárolódik”.

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója úgy fogalmazott, hogy a modern gyógyászat nem működhet modern diagnosztika, a modern diagnosztika pedig modern képalkotó eljárások nélkül.
“Olyan időket élünk, amikor a tudás, a tapasztalat, a specializálódás kiemelt jelentőséggel bír” – jelentette ki az ÁEEK főigazgatója.

(MTI)