Az intézet - mint eddig - továbbra is a deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházhoz tartozik majd.

Juhászné Rácz Zita gazdasági igazgató tájékoztatása szerint pályázatokon 76,4, illetve 54,6 millió Ft-t nyertek. Az előbbi összegből többek között a rendelő műszeres felszerelését korszerűsítik, új digitális röntgenberendezéseket helyeznek üzembe, amelyek kiváltják a már elavult 3 darab hagyományos röntgen készüléket és sokkal jobb minőségű, elektronikusan rögzíthető és továbbítható röntgenfelvételt készít.

A másik fontos változás, talán a legjelentősebb, hogy a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központtal közösen a vásárhelyi Tüdőgondozó Intézet beköltözhet a vásárhelyi Kórház területére. Erre 54,6 milliót fordíthatnak. 

Mint arról Dr. Bálint Beátrix főigazgató tájékoztatta a Vásárhelyi Híreket, a terv megvalósítását követően Hódmezővásárhely egy új, modern, könnyen megközelíthető, akadálymentes tüdőgondozóval gazdagodik, ami sokkal kényelmesebb ellátást biztosít, és lehetőséget ad a szakrendelők közötti együttműködésre, konzíliumra. További előny a képalkotó eszközök közötti kommunikáció, melynek következtében a páciens röntgenképe a betegellátásba bevont összes orvoshoz eljuthat. Így elkerülhető a felesleges röntgenvizsgálat, mely sugárterhelés, betegkomfort és a költségek szempontjából egyaránt fontosak.

Forrás: vasarhelyihirek.hu