Az eseményen megjelenteket dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő köszöntötte.A Selye János Kórház főigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a 2018-ban pályázati úton elkezdett szakrendelői váróhoz új betegbehívó-rendszert építettek ki.

– A korszerűsítést önkormányzati segítséggel tovább folytattuk. Ennek köszönhetően teljesen megújultak a várótermi padok, a sötétítők, ami a várakozó betegek további kényelmét és komfortérzetét javítja. Fekvőbetegeink komfortfokozatán is javítottunk, egyedi szekrényeket építettünk be a kórtermekbe, a beszerzett magas komfortfokozatú ágyakat pedig pályázati úton biztosítottuk számukra – emelte ki a dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő.

Dr. Molnár Attila polgármester úgy fogalmazott, hogy büszkék lehetnek a magas szakmai színvonalú komáromi egészségügyi ellátásra. – A városvezetés felelőssége és kötelessége, hogy ennek fenntartásához és fejlesztéséhez lehetőség szerint minden anyagi forrást és támogatást megadjon. Az önkormányzat és a kórház hosszú távú együttműködésének köszönhetően a város fenntartja nemcsak a sebészeti ambulanciát, de az ügyeleti gyermekellátást is – mondta dr. Molnár Attila.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy a Selye János Kórház-Rendelőintézet működése és fejlesztése fontos részét képezi a kormány egészségügyi szakmapolitikai stratégiájának.

A Selye János Kórház és Rendelőintézet 2013 óta, az elmúlt esztendőkben csaknem másfél milliárd forintos fejlesztésen esett át, amely kiemelten fontos az intézmény hosszú távú működése, továbbá a betegellátás színvonalának minőségi javulása szempontjából.

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően jelenleg folyamatban van a fogászati rendelés számára egy panoráma röntgen telepítése is, amely hiánypótló a város egészségügyi ellátása számára.

Forrás: kemma.hu