Új épülettel bővült a tapolcai Deák Jenő Kórház, és megújult az intézmény ápolási osztálya; a beruházás több mint másfél milliárd forint uniós forrásból valósult meg - tájékoztatta szerdán az MTI-t a kórház főigazgatója. Lang Zsuzsanna elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően egy helyen, egy háromezer négyzetméteres épületegyüttesben lesz lehetőség a betegek ellátására, ellentétben a korábbi gyakorlattal.

Az épület földszintjére került a betegfelvétel, a kislabor, a fizioterápia, valamint egy vallási szertartások megtartására is alkalmas helyiség. Az épület emeletén alakították ki a központi sterilizálót és a tízágyas egynapos sebészeti részleget, valamint itt helyezték el a krónikus belgyógyászati osztály húsz ágyát - fejtette ki.

A volt sebészeti osztály helyére átalakítás és korszerűsítés után az ápolási osztály költözött harminc ággyal - tette hozzá a főigazgató.
Egy új, háromállásos mentőállomást is kialakítottak a kórház területén és digitális eszközökkel, képalkotó berendezésekkel gazdagodott a radiológia - közölte.
Lang Zsuzsanna emlékeztetett: idén nyáron szintén egy uniós pályázatnak köszönhetően egy kétezer négyzetméteres felújított épületet adtak át, melynek földszintjén a nappali tüdőgyógyászati részleg és az ambuláns kardiológiai ellátás kapott helyet, az emeleten pedig a hotelszint található, ahol ötvenegy ágyas tüdőgyógyászati részleget alakítottak ki, orvosi műszereket és eszközöket vásároltak.

Ezenkívül felújították a barlangliftet, és a barlang lépcsője is megújult, és új vizesblokkot alakítottak ki - fűzte hozzá.
Lang Zsuzsanna elmondta: az összességében 2,3 milliárdos beruházás eredményeként várhatóan minden szakterületen nő a kórház szakmai ellátásának színvonala, valamint a korábbinál energiahatékonyabban és költségtakarékosabban működtethető az intézmény.

Forrás: Weborvos