A fejlesztés a korábban megkezdett strukturális változások folytatásaként, az aktív fekvőbeteg-kapacitások további optimalizálására, a járóbeteg-ellátás, illetve az egynapos beavatkozások erősítésére koncentrál. Annak keretében a szemészeti, az urológiai, a szülészet-nőgyógyászati, a neurológiai, a fül-orr-gégegyógyászati szakrendeléseket, illetve a radiológia–ultrahang diagnosztikát fejlesztették.

Hat különböző járóbeteg-ellátás minőségét összesen 41 új műszer beszerzésével emelte az intézmény, a fejlesztést az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból kapott vissza nem térítendő támogatásból finanszírozták.

A projekt keretében összesen hat szakma járóbeteg-ellátását fejlesztették, érintett volt a szemészeti szakrendelés, a radiológia és ultrahang diagnosztika, az urológiai, a szülészet-nőgyógyászati, a neurológiai és a fül-orr-gégegyógyászati szakrendelés is. A 274 millió forint támogatásból megvalósult eszközpark-fejlesztéssel a szükséges vizsgálatok magasabb minőségben és kevesebb idő alatt végezhetők el. A tájékoztatás szerint a korszerűbb eszközöknek köszönhetően pontosabb diagnosztika állítható fel, a betegellátás gyorsabb, egyben csökken a szakdolgozók leterheltsége is.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósított, EFOP-2.2.19-17-2017-00057 azonosítószámú projektet a Szent Lázár Kórház a napokban zárta le, összesen 292 692 303 forint támogatás felhasználásával.

 

Forrás, fotó: 3100.hu, Szent Lázár Megyei Kórház