Az esemény két főszervezője Pataki Zita televíziós személyiség, vlogger, kommunikációs tréner, a Réka Tudatos Termékenységért Alapítvány vezetője és Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány elnöke, mindketten személyesen is értintettek a témában.

" Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy egyre több ember - nő és férfi - küzd termékenységi problémával. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a termékenység tudatos gondolkodásra. Az álmom az, hogy a fiatal házasok éppúgy eljöjjenek egy ilyen eseményre, mint ahogy a nagy napjuk előtt ellátogatnak egy esküvő kiállításra. Mindenkit várunk, aki három éven belül gyermeket szeretne" mondta Pataki Zita.

Salamon Adrienn, aki 14 éve vezeti a Női Egészségért Alapítványt elmondta: online évek óta megrendezik a termékenység tudatosság hetét, régi vágyuk volt azonban egy olyan hiánypótló, sokrétű szakmai eseményt szervezni, ahol személyesen lehet találkozni a téma hazai szakértőivel, specialistáival.

Fontos kiemelni, hogy a termékenység tudatosság témakörén belül szó lesz alternatív megoldásokról, a meddőség férfi aspektusairól, a meddőség lelki okairól, lombikeljárásról, örökbefogadásról, a különböző kísérőbetegségekről, úgy mint a cukorbetegség vagy a PCOS.

Témák a rendezvény programjai közül: termékenységtudat: nulladik lépés a ciklusod megismeréséhez; cikluskövetési módszerek; hormonok háborúja, a természetes hormonegyensúly megteremtése; a harkányi kénes gyógyvízre alapozott sikeres nőgyógyászati kezelések bemutatása; Keresztény Családi Centrum bemutatkozása; életmód(orvoslás) és a termékenység; fókuszban a betegségek, alapítványok, programok bemutatkozója; megújuló energiák a petefészekben?; Drága férfiak! Mit csinál az andrológus? ; alternatív megoldások: lombikeljárás és örökbefogadás; a pszichológia helye és szerepe a termékenység tudatosságban; a hit szerepe; – Ha most kezdenénk… A Réka - A Tudatos Termékenységért Alapítvány születésének körülményei

Forrás: MTI, kép: Női Egészségért Alapítvány