Pintér Szilárd polgármester elmondta, a rendelő 1965-ben épült, azóta szolgálja a települések lakóinak háziorvosi ellátását. Az épületen jelentősebb felújítás 2003-ban történt, azóta semmilyen korszerűsítés nem volt. Az orvosi rendelő már nem felelt meg a 21. századi követelményeknek, az épületen belül nem volt biztosított az akadálymentes közlekedés, a nyílászárók elöregedtek, a tetőszerkezet is cserére szorult.

A polgármester hozzátette: a beruházáshoz szükséges fedezet nem állt az önkormányzat rendelkezésére, ezért Csikóstőttős önkormányzata 2016. áprilisában pályázatot nyújtott be az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívásra.

A projekt keretében a létesítmény 16 négyzetméterrel bővült, az új épületrészben kapott helyet a személyzeti öltöző és mosdó, valamint a férfi betegmosdó. Az ingatlant akadálymentesítették, az épület energiahatékonysági mutatói javításához a nyílászárók cseréje, a homlokzati hőszigetelés és a tető cseréje is hozzájárul, továbbá egy mozgáskorlátozott mosdó is helyet kapott.

Pintér Szilárd kiemelte, nemcsak az orvosi rendelő lett korszerűbb, a felszereltsége is javult. A megfelelő színvonalú ellátás biztosításához közel 3 millió forint értékben új bútorokat és orvosi eszközöket vásároltak: EKG-készüléket, vizsgálóágyat, műszerasztalokat és szekrényeket.

Forrás: teol.hu