Az egészségnapok május 7-8-ig tartanak, szűrővizsgálatokkal és véradással is várják az egyetemi polgárokat.
Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársai végzik a szűrőbuszos kitelepülést. Anyajegy- és csontritkulás-szűrés, szív- és érrendszeri vizsgálatok, komplex testösszetétel-mérés és számos tanácsadás zajlik a soproni campuson.
A szűrőbusz személyzetéhez szerdán az endometriózis betegség könnyebb felismeréséért dolgozó szakemberek is csatlakoznak: az Együtt Könnyebb Női Egészségért Alapítvány olyan hivatalosan bejegyzett, közhasznú civil szervezet, amely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt.

A Soproni Egyetem több területen is dolgozik azon, hogy munkatársai és hallgatói egészségesebben éljenek. Bevezették korábban a kötelező testnevelést, ennek jó alapot ad a SMAFC sportegyesület, ami már több, mint 24 szakosztályt számlál. A lelki egészségért a Hallgatói Támogató Szolgálat és a Kortárs segítő csoport felel. Évente kétszer véradással várják a segíteni szándékozókat.
Az Egészségnapok célja, hogy az egyetemi közösségek egymásra találjanak, törődjenek egymással, jólétük növekedjék, ehhez pedig szorosan hozzátartozik a lelki és testi egészség megőrzése és javítása.

 

Forrás: uni-sopron.hu