Akut agyi iszkémia hiperakut ellátása címmel szervezett az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet a Neurológiai Osztályával közösen. Az előadások témáinak, illetve az előadók személyének kiválasztása során fő szempont volt, hogy naprakész, releváns ismeretek átadása mellett gyakorlati útmutatóként is szolgáljon a tudományos ülés. Színvonalas előadások hangzottak el a hyperakut stroke ellátásról, de szó volt a korai antithromboticus kezelésről is.

Mivel az akut stroke ellátás összetett csapatmunka, ezért elsősorban a térségi háziorvosok, az OMSZ kötelékébe tartozó kollégák, a sürgősségi-, a radiológiai- és a neurológiai területen tevékenykedő orvos, valamint szakdolgozó kollégák vettek részt az eseményen.

A kórház által szervezett szakmai rendezvények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mára már elmondható, hogy más ellátási területhez tartozó egészségügyi intézmények dolgozói is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat egy-egy szakmai nap alkalmával. Az esemény zárásaként lehetőség nyílt szakmai tapasztalatcserékre, új ismeretek átadására.

Forrás: Albert Schweitzer Kórház Hatvan