– Ez a nap fontos és szomorú is egyben. Évekig egy csapatban dolgoztunk a közös célokért, a csapat azonban két éve elvesztette a kapitányát. Ez nagyon megrázott mindenkit, nem csupán a családot és a munkatársakat, hanem a betegeket is – mondta dr. Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese szerdán, a Jósa András Oktatókórház onkológiai osztályának dísztermében. A rendezvényen az intézmény néhai főigazgatójára, dr. Adorján Gusztávra emlékeztek az egykori munkatársak, barátok. Felelevenítették az emlékeket a kiváló orvosról, vezetőről, politikusról.

Dr. Szondi Zita felidézte, a néhai főigazgató halálának napján éppen a mátészalkai kórházban tárgyaltak az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályának jövőjéről.
– Azt gondolom, sorsszerű, hogy pont ezen a napon erősítettük meg azt a szakterületet, ami dr. Adorján Gusztáv szívügye volt. Elmondhatom, hogy az osztály működik, és büszke lenne arra munkára és fejlődésre, ami nem sokkal később elindult.

Forrás: szon.hu