A kórház Aneszteziológiai és Intenzív-terápiás osztályának szakorvosai és ápolói tartották az előadásokat a Belügyminisztérium által kiadott tematika alapján a továbbképzésen megjelent 34 egészségügyi szakdolgozó részére, akik a sürgősségi ellátás, valamint a felnőtt ápolás és gondozás szakmacsoportba tartozó területeken dolgoznak. A továbbképzést nagy érdeklődés övezte, a kórház saját dolgozói mellett az ország távolabbi egészségügyi intézményeiből is érkeztek résztvevők.
Az előadások során a legújabb szakmai ismereteket igyekeztek átadni az előadók, gazdag képanyaggal, videókkal és gyakorlati példákkal is alátámasztva az elmondottakat. A résztvevők mindvégig nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, melyek a szakmai tartalom mellett az új továbbképzési tematika alapján kiegészültek a kórház jogtanácsosa által prezentált betegjogi témakörrel is.
A második napon a résztvevők sikeres tesztírását követően a kórház demonstrációs szaktantermében folytatódott a program a korszerű újraélesztési ismeretek témakörével, mely elméleti és gyakorlati részből állt. A résztvevők nagymértékben elégedett voltak a továbbképzés szakmai tartalmával és színvonalával, többen elmondták, hogy gyakrabban szeretnének ilyen továbbképzésen részt venni.

Forrás, fotó: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet