Huszonhárommillió forintból, a kórház egyik beszállító partnere, a Premed Pharma Kft. támogatásával, egy új műtőasztallal és tizenkét, ággyá alakítható pihenőszékkel bővült a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szemészete – jelentette be dr. Tamás László János főigazgató. A szembetegek nagy többsége kezelhető az egynapos ellátás keretében. Ennek a korszerű feltételeit teremtették meg a mostani fejlesztéssel, tette hozzá.

Pesztenlehrer Norbert főorvos szerint egy évben négyezer beteget lát el az osztály, közülük háromezren szorulnak szürkehályog-műtétre. A beavatkozás várólistája az egész régióból Győrben a legrövidebb, jobb a nyugateurópai átlagnál is.
Arra a kérdésünkre, hogy milyen műtéti technikával végzik a beavatkozást, az osztályvezető elmondta: modern eljárás keretében, ultrahanggal törik össze a beteg lencsét, a műtéti technika kíméletes és gyors gyógyulást eredményez. Az operáció során nem az elégséges, hanem az optimális megoldást választják, szükség esetén speciális lencsét kap a rászoruló beteg.

Forrás: Győr +