Dr Turchányi Béla PhD 2011 óta oktat az Általános Orvostudományi Karon magyar és angol nyelven. Kiemelkedő az oktatáshoz, a hallgatókhoz való hozzáállása. Számos kutatásban is részt vesz. A végtagi keringészavarok okozta szöveti sérülések pontos részleteinek, gyógyítási lehetőségeinek tanulmányozása mellett az egyik legfontosabb a rétegelt lemez biomechanikai vizsgálata törés-rögzítési modellen – emelte ki az ünnepségen az ÁOK dékánja.

A Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíj idei kitüntetettje, Turchányi Béla Miért is a legszebb szakma a traumatológia? címmel tartotta meg előadását. A díjazott Mátyus Lászlótól, az Általános Orvostudományi Kar dékánjától és Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át elismerését az ünnepségen.

A diagnosztikai és a klinikai orvostudomány területén elért kimagasló eredményeiért Elischer Gyula, Fornet Béla, illetve Kettesy Aladár Emlékérmet és Jutalomdíjat adományozott három oktatójának a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara. Molnár Péter professzor, Édes István professzor és Turchányi Béla egyetemi docens kitüntetését a kar ünnepségén vette át.

Forrás, fotó: egerhirek.hu