Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében kétféle térítésmentesen elvégezhető, akkreditált, pontszerző továbbképzést szervez egészségügyi szakdolgozók és orvosok részére. Mindkét szakmai továbbképzés olyan kifejezetten fontos témakört érint, mely a szakmai közösség figyelmét általában elkerüli.

Választható képzések:

  1. Idősek táplálkozása

A képzés célja a projekt keretében kidolgozott időskori táplálkozási ajánlás bemutatása az érintett korosztályt ellátó orvosok és egészségügyi szakdolgozók részére.

Egészségügyi szakdolgozók részére 18 pont szerezhető az alábbi szakmacsoportok számára:

1. Felnőtt ápolás és gondozás

13. Közegészségügy és népegészségügy

14. Egészségügyi menedzsment

15. Rehabilitációs és életvezetést támogató

16. Dietetika

Orvosok részére 12 szakmai pont szerezhető. A továbbképzést az alábbi szakterületek számára ajánljuk:

Belgyógyászat, Diabetológus, Dietetika, Endokrinológia és anyagcsere-betegségek, Foglalkozás-orvostan (üzemorvostan), Foglalkozásegészségügy, Gastroenterológia, Geriátria, Gerontológia, Háziorvostan, Kardiológia, Klinikai onkológia, Megelőző orvostan és népegészségtan, Orvosi rehabilitáció (belgyógyászat), Orvosi rehabilitáció (kardiológia), Társadalomorvostan

  1. Amit az elektronikus cigarettáról (nem) tudunk - Az OGYÉI e-cigarettával kapcsolatos fejlesztései

A képzés során ismertetjük az elektronikus cigarettával kapcsolatos aktuális információkat (pl.: miért veszélyeztetettek a fiatalok, miért népszerűek ezen termékek), továbbá az OGYÉI elektronikus cigaretta egységét, feladatait, és a vonatkozó szabályozási hátteret. Az előadások során bemutatjuk az e-cigaretta használatának biztonságosságát, egészségre gyakorolt hatásait, leszokásban betöltött szerepét és a páciensek számára nyújtható tanácsadás főbb szempontjait.

Egészségügyi szakdolgozók részére 17 pont szerezhető az alábbi szakmacsoportok számára:

1. Felnőtt ápolás és gondozás

2. Gyermek ápolás és gondozás

12. Védőnői ellátás

13. Közegészségügy és népegészségügy

14. Egészségügyi menedzsment

Orvosok részére 10 szakmai pont szerezhető. A továbbképzést az alábbi szakterületek számára ajánljuk:

Addiktológia, Belgyógyászat, Csecsemő- és gyermekgyógyászat, Foglalkozás-orvostan (üzemorvostan), Foglalkozásegészségügy, Fül-orr-gégegyógyászat, Gyermektüdőgyógyászat, Háziorvostan, Iskolaegészségtan, Ifjúságvégelem, Megelőző orvostan és népegészségtan, Orvosi rehabilitáció (tüdőgyógyászat), Tüdőgyógyászat

A képzés módja:

A koronavírus terjedésére tekintettel elővigyázatosságból a továbbképzéseket távoktatási formában kerülnek megtartásra 2021. ősz folyamán. A részvétel térítésmentes. A jelentkezők megkapják a távoktatási felület elérhetőségét, ahol megtekinthetik az előadásokat, mely kb. 5-6 órányi tartalmat jelent.

Felkészülés és vizsga:

A tananyag elsajátítására egy hét áll rendelkezésre, emiatt nem szükséges egy adott napra szabadságot kivenni, hanem saját időbeosztással tekinthető meg a tananyag. A továbbképzés a távoktatási felületen kitöltendő 10 pontos vizsgateszttel zárul, mely az előadások megtekintése után érhető el. A képzést sikeresen teljesítők pontigazolásban részesülnek.

Induló kurzusok:

  1. Idősek táplálkozása
  • 2021. szeptember 16-22.
  • 2021. október 14-20.
  • 2021. november 18-24.

  1. Amit az elektronikus cigarettáról (nem) tudunk - Az OGYÉI e-cigarettával kapcsolatos fejlesztései
  • 2021. szeptember 9-15.
  • 2021. október 7-13.
  • 2021. november 25-december 1.

Jelentkezés:

A jelentkezés folyamatos, amennyiben a továbbképzések felkeltették érdeklődését, úgy EZEN a linken jelezheti részvételi szándékát a 2021. II. félévében induló képzésekre.

További információk:

Kovács Judit és Sipiczkiné Szász Hajnalka

Telefon: +36 1 886 9300/150-es mellék

E-mail: event@ogyei.gov.hu

Honlap: https://www.ogyei.gov.hu/pontszerzo_ingyenes_szakmai_tovabbkepzesek_