A nárcisz a betegségek elleni küzdelem és a hospice ellátás szimbóluma. A tavaszi virág a megújulást, a jövőbe vetett hitet, a betegségen való felülkerekedést is szimbolizálja – mondta el Farkas Andrea ápolási igazgató. A hospice ellátás szellemiségében az a feladatunk, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőknek olyan ellátást biztosítsunk, ami elviselhetővé, fájdalommentessé és emberhez méltóvá teszi az élet utolsó szakaszát. – tette hozzá.

A nárciszültetésen részt vett Dr. Molnár Sándor PhD főigazgató, valamint Turcsik Aranka ápolási igazgatóhelyettes is. Az eseményen a Fül-Orr-Gégészeti Osztály munkatársai és a kórház műtősnői jelenlétében emlékeztek meg a közelmúltban váratlanul elhunyt, Várallyai Katalinról is. A műtősnő 40 éven át tartó, odaadó egészségügyi szolgálatát Dr. Koloszár Miklós osztályvezető főorvos méltatta, mint fogalmazott, munkatársuk emberi és szakmai téren is pótolhatatlan űrt hagyott maga után, s mindig jó szívvel emlékeznek precíz, vidám és gondoskodó személyiségére.

A virágokat a kórház névadója, Erzsébet királyné szobrához ültették. A gesztus további jelentéstartalommal bír, hiszen Erzsébet királyné a betegek és elesettek közismert támogatója volt.

Forrás, fotó: Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet