Összdolgozói értekezleteken jelentette be dr. Lőke János, a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója, hogy július elsején összevonják a megyeszékhely gyógyító intézményét a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházzal. 
Több éve napirenden van már, hogy egyesül Tatabánya és Tata kórháza. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban jóváhagyását adta a fúzióra. 

A napi valóságban sokféle módon együttműködtünk eddig is – mondja a 24 Óra kérdésére dr. Lőke János főigazgató. – A tatai laborhoz az orvosi hátteret mi adjuk, a gyógyszertárit szintén, valamint jelentős segítséget nyújtunk a különféle műszaki feladatok ellátásában.
Az összevonás kapcsán Dr. Frankó Andrea, a tatai kórház részéről elmondta: az intézmény megtartja az Árpád-házi Szent Erzsébet nevet az integráció után is, amely egyébként pozitív változásokat hoz majd a tatai betegellátásban. 

A második félévtől, júliustól megtörténik az összevonás, ami egyértelműen előnyökkel jár. Az orvosok, szakdolgozók maradnak, a betegek ellátása pedig rugalmasabb lesz. – A napi valóságban sokféle módon együttműködtünk eddig is – mondta a 24 Óra kérdésére dr. Lőke János főigazgató. – A tatai laborhoz az orvosi hátteret mi adjuk, a gyógyszertárit szintén, valamint jelentős segítséget nyújtunk a különféle műszaki feladatok ellátásában. Tata segített nekünk, amikor nem volt gyógytornászunk.

Továbbiakban is számítunk a tatai kórház dolgozóinak szakértelmére és munkájára. Kapcsolatunk még szorosabb lesz, kihasználjuk a közös rendszer adta lehetőségeket. Elsősorban a gazdasági-műszaki vonalat említem, központi lesz a könyvelés, és közösen indítjuk a beszerzéseket. A tatabányai konyháról látják majd el a tatai betegeket. Ez azért előnyös, mert a megyeszékhelyen csaknem 300 féle diétához készülnek ételek, könnyebb lesz az alapanyagok beszerzése. Az úgynevezett aktív ellátás Tatabányán marad, a rehabilitáció Tatán. A közös irányítás révén gyorsabban kerülhetnek át a betegek egyik osztályról a másikra. A szakrendelések változatlanul folynak majd. – Remélem, jó néhány dologban előbbre tudunk lépni – folytatta dr. Lőke János. – Nagyon fontos, hogy több vérvételi hely legyen. Ehhez is kapcsolódnak az informatikai fejlesztések. Ezek segítségével nemcsak a laboratóriumi leletek, hanem a röntgenvizsgálatok képei is megtekinthetőek lesznek mindkét telephelyen. Ezáltal a szakemberek kölcsönösen hozzáférnek a diagnosztikai eredményekhez.

Forrás: 24 Óra Hírlap