A halál az élet természetes része, a szervadományozással azonban életet lehet menteni. Nemzetközi adatok alapján egy elhunyt szervdonor átlagosan 30,8 évet ad a társadalomnak, és akár hat ember életét is megmentheti.

A Jósa András Oktatókórház szervdonáció területén végzett kiemelkedő munkáját immár ötször ismerték el az „Életet adományozó kórház” díjjal, és Szent Kozma–Szent Damján-díjjal is kitüntették. A szakmai sikerek azonban csakis több osztály professzionálisan összehangolt, példaértékű együttműködésének, orvosok, ápolók és háttérben dolgozók elkötelezett munkájának köszönhetők.

Az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója, dr. Mihály Sándor nemrég a Jósa András Oktatókórházban tett látogatást, bemutatva a hazai és európai szervdonációs és transzplantációs programokat, míg az intézmény főigazgatója, a nyíregyházi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosa, dr. Szűcs Attila, az eddigi eredményeket ismertette előadásában, amelyekre méltán lehet büszke a kórház.

Forrás, fotó: bestfmnyiregyhaza.hu