Az eseményen Dr. Bene Ildikó, az OKFŐ humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettes asszonya köszöntötte a résztvevőket.

A verseny tapasztalatait dr. Gál Nikolett, az OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság – Egészségügyi Képzési Főosztály főosztályvezetője összegezte, majd Dr. Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke tartotta meg előadását a versennyel kapcsolatban.

Csopják Judit, a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum oktatója a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által javasolt feladatkészítő szakértőként az interaktív, gyakorlati és komplex feladatok, valamint a pontozás során használt értékelőlap összeállítása, mérés-értékelés előkészítése témakörben tartotta meg előadását.

Az elő- és középdöntővel, valamint a döntőfordulóval kapcsolatban versenybizottsági nézőpontból fogalmazta meg észrevételeit, javaslatait Jáger Noémi, a Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola oktatója, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntő versenybizottságának elnöke.

Az OKFŐ nemzetközi versenyekkel kapcsolatos tevékenységéről Fehér Zsuzsanna, a WorldSkills és EuroSkills versenyek Ápolás és gondozás (Health and Social Care) kategóriájának hazai szakértője ismertette meg a jelenlévőket.

A rendezvény célja, hogy minél több szakmai fórumon megismertesse a résztvevőket az OKFŐ által szervezett hazai és nemzetközi versenyekkel kapcsolatos feladatokkal és elért eredményekkel. A tehetséggondozás és a versenyekre történő felkészítés folyamatos feladat, a cél évről évre egyre több szakma/szakmairány és egyre több tanuló/képzésben résztvevő bevonása a programba, majd később a versenyekbe is. A hosszútávú cél pedig többek között egy olyan átfogó szakképzési tehetséggondozó rendszer kialakítása, amely a kiemelkedő tehetségű tanulók korai kiválasztását és mentorálását támogatja.

Forrás, fotó: OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság