Az Infotér Egyesület e-Health egészségügyi konferenciáján Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta, hogy az e-egészségügy fejlesztésére szánt 23 milliárd forint betegközpontú fejlesztés az ágazat valamennyi szereplője számára hozzáférhető strukturált adathalmazt teremtett.

A fejlesztés költséghatékony működést eredményez, a beteg saját maga rendelkezik arról, hogy ezeket az adatokat kivel osztja meg - hangsúlyozta az államtitkár.
Úgy fogalmazott: a kormányzat elmúlt hat évben tanúsított erőfeszítéseinek még ebben a ciklusban lesz eredménye, de a fejlesztés, amelynek a középpontjában a beteg áll, 2016-tól tovább folytatódik.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az e-egészségügy területén felhalmozódó adatvagyon feldolgozása és elemzése a követező időszak fontos feladata. Olyan logikus algoritmusra van szükség, amelynek alapján az alapellátástól a szakellátásig az ágazat valamennyi szereplője képes hozzáférni az adatokhoz és kezelni azokat - hangsúlyozta.
Máté Attila, a programot szervező Infotér Egyesület e-Health munkacsoportjának vezetője a rendezvény szünetében arról tájékoztatta az MTI-t: a szervezet kiemelt célja az e-egészségügyi fejlesztések megismertetése a betegekkel, valamint a népegészségügyi programok és a fejlesztések népszerűsítése. Ennek jegyében szervezték a konferenciát is, amelyen az egészségügyi kormányzat, a versenyszféra és a civil szervezetek képviselői találkozhatnak és cserélhetnek véleményt.

Forrás: MTI