Jelenleg a beruházás – az anyagiakat és a teljesítést tekintve is – ötvenszázalékos készültségű, a kivitelező az ütemterv szerint halad – mondta a sajtónyilvános helyszínbejárás bevezetőjeként Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója. Hozzátette: a közel 3 milliárd forintos projektnek több mint a fele szolgálja a vásárhelyi telephelyfejlesztést, a többi a makóit.
 
Az „A” épületben az emeleten alakítják ki a szülőszobát (császáros műtővel), az intenzív osztályt, a központi műtőt. Az új térelválasztók már állnak, a gipszkartonozás is lassan zárul, és már zajlanak például az új gépészeti rendszerhez kötődő szakipari munkák.
Látványos az új tömb építése, pár hónap alatt a „semmiből", alagsorral együtt 3 szint nőtt ki a földből. Az arra járók naponta tapasztalhatják a változásokat. A szintenként 1100 négyzetméteres épület alagsorában a patológia, a gyógyszertári laborok és a fizioterápiás egység kap helyet. A földszinten és az első emeleten lesz a központi járóbeteg-szakrendelés, illetve a földszinten még a patika.

– Az épület statikáját úgy tervezték, hogy a jelenlegi acélszerkezetű tető elbontásával még további két szint felhúzható, ami szerepel hosszú távú, 2020-ig terjedő fejlesztési koncepciónkban – vázolta a jövőt Kallai Árpád és Török István, a kórház üzemeltetési osztályának vezetője. Megjegyezték: a kiürült helyiségek hasznosításáról folynak egyeztetések. Az „A” épületet és az új tömböt két szinten folyosó köti össze, ezekkel és a belső liftekkel biztosítottá válik az épületek közötti teljes átjárhatóság.

Forrás: Délmagyarország