A rendszer telepítése keretében a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet központi telephelyén 5 darab ,,okos-szekrény” került kihelyezésére. A rendszer kiépítését, üzembe helyezését és működtetését a B+N Referencia Zrt. biztosítja.
A rendszer előnyös a dolgozók számára hiszen a munkaruházat kényelmes és gyors felvétele bármikor elérhető. A szennyes ruházat leadása szintén kényelmes és gyors, melynek adminisztrációja automatizált.

A projekt hatékony és precíz követhető megoldást nyújt az intézménynek is a munkaruházatok kezelésében. A tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes ruhaneműk begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszereken keresztül, az intézmény részéről dedikált emberi erőforrás igénybevétele nélkül történik. Az orvosok és szakápolók egységes munkaruháját a pilot projekthez az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosította.

A mosodai szolgáltató az „okos-szekrényeken” keresztül szabványosított egészségügyi textilekkel látja el a kórházat. A szolgáltatás teljes körű, a polcok készletének csökkenése, valamint a szennyesgyűjtő telítődése esetén a szekrény értesítést küld a mosodai szolgáltatónak, aki gondoskodik azok pótlásáról, cseréjéről, elszállításáról. A textilek egyedi RFID címkékkel vannak ellátva, a mosodákba és a kórházi elosztókba pedig speciális RFID olvasók kerültek, ennek köszönhetően minden egyes textil mozgását egyszerűen nyomon lehet követni az RFID azonosításnak köszönhetően. A rendszer precíz elszámolást biztosít a mosoda és a kórház között, miközben átláthatóvá teszi a textilek teljes körforgását a mosoda, az elosztó és a dolgozó között.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet örömmel vesz részt Magyarországon elsőként a pilot projektben, segítve ezzel az intézményben dolgozók munkakörülményeinek javítását a munkavégzéshez szükséges egyéges arculatú munkaruhák folyamatos, gyors és nyomon követhető biztosítását.

Az okos-szekrény működését bemutató videó ezen a linken tekinthető meg:
https://www.dropbox.com/s/ftw3rzhhsb55542/Okos%20szekr%C3%A9nyrendszer%20bemutat%C3%B3.mp4?dl=0

Forrás, fotó: heol.hu