Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatta intézményünk kezdeményezését, az engedélyeztetést. Az Országos Egészségügyi Pénztárral megtörtént a finanszírozási szerződés módosítása, azóta működhet a nappali kórház, dr. Floszberger Péter osztályvezető főorvos vezetésével – tájékoztatott dr. Duray Gergő. A főigazgató elmondta, sok mozgásszervi beteg állapota nem teszi szükségessé a fekvőbeteg-ellátást. A kezeléseket naponta felvehetik néhány órában az érintettek. Az elmúlt egy hónap alatt sok pozitív visszajelzés érkezett.

– A mozgásszervi rehabilitációs osztály szakorvosi és ápolói gárdájával megoldottuk a részleg üzemeltetését. Munkanapokon 8 órától 13 óráig fogadják a betegeket. Az emelet nyugati szárnyán van a fekvőbeteg-ellátás, a 26 ágyas rehabilitációs osztály. A keleti szárnyon pedig helyet kapott a 13 ágyas nappali kórház.
A reggeli órákban megérkeznek a betegek, s délután távoznak, ami számukra is kedvező. Az új részlegre a társosztályokról (főként neurológia, fül-orr-gégészet, szemészet, sebészet) is érkeznek a beutalóval rendelkezők.

– Főleg mozgásszervi megbetegedésben szenvedők rehabilitációját végzik kollégáink, akiknél a funkciókárosodás mértéke az osztály naponkénti megközelítését lehetővé teszi. Az ellátás szakorvosi beutalóval és előjegyzéssel vehető igénybe. A kezelések hasonlóak, mint a rehabilitációs osztályon, többek között fizikoterápia (elsősorban elektroterápia), masszírozás, infúziós kezelések és gyógytorna.

Forrás: Békés Megyei Hírlap