Magyarországon 35 percenként meghal valaki a mozgásszegény életmód miatt.  A Zöld recept - A mozgás gyógyszer egészségfejlesztő kampánnyal egybekötött roadshow arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan betegeségekbe halunk bele, amelyek életmódváltással részben megelőzhetők lennének, mint például a szív és érrendszeri betegségek.

A koszorúér betegségek vezetik világszerte a halálozási statisztikákat, a stroke-kal közösen a szív és érrendszeri halálozás kb. 80%-áért felelősek. Magyarországon évente 30 000-en kapnak szívinfarktust, 7000 lábat amputálnak és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt.

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzései között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény volt. Az egészségfejlesztő roadshowra épülő kampány öt napon keresztül öt helyszínt érintett. Három vidéki helyszínen egy szűrőbuszban szív és érrendszeri rizikószűrést végeztünk, de dietetikai és dohányzás leszokás támogatási tanácsadással is lehetett élni. Ezt egy színpadi program egészítette ki, amely során híres sportolók – Kropkó Péter 51szeres Ironman, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus - bevonásával több mozgásformát mutattunk be, illetve próbálhattak ki a résztvevők, továbbá egészségügyi üzeneteket tartalmazó ugróiskolákat is magunk mögött hagytunk.

Balatonfüreden az állami szívkórház előtt felállítottunk egy magyar rekordot, több mint 150 valamilyen szívbetegségen átesett beteg mozgott velünk egyidőben, mert a rendszeres mozgás ugyanolyan fontos a rehabilitációban, mint a megelőzésben. Dunaújvárosban egy rendhagyó tesi óra keretében 500 óvodás és iskolásnak vittük el a mozgás örömét, Szegeden pedig az egyetemistáknak mutattuk meg, hogy több órás tanulás közben milyen pár perces nyújtó gyakorlatokat végezzenek.

A kampány utolsó állomásán, több száz futva, kerékpározva és kenun megtett kilométer után visszaérkezve Budapestre a stroke felismerésének és a gyors segítségnyújtásnak a lehetséges módját mutattuk be szimuláción keresztül az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.