A pályaválasztási programsorozat keretében a diákok kiváló, szakmailag elismert munkatársak segítségével pillanthatnak be egy korszerű, jól felszerelt budapesti kórház életébe.
A kezdeményezés elsődleges célja segítséget nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiataloknak döntésük megerősítésében. A kórház kiváló és szakmájukban elismert szakemberei a nyílt napon megmutatták az egészségügyi intézmény különböző területeit. Megtanították a helyes kézmosás és a műtéti bemosakodás technikáját, valamint az újraélesztés alapjait.

A látogatók szervezetten megnézhettek egy kórházi műtőt, egy sugárbiztos bunkert, beöltözhettek műtősruhába, betekinthettek a szövettan tudományos világába, és ezen túl megismerkedhettek különleges orvosi eszközökkel, műszerekkel. Ezen az éjszakán lehetőség nyílt még egy laparoszkópos műtéti gyakorló eszköz kipróbálására, valamint injekciók beadására is speciális újraélesztő úgynevezett ambu oktató babákba.

A „Hivatásunk Éjszakája” programon részt vevő diákok Ígérvény című dokumentumot kaptak, melyben a kórház az alábbi három felajánlást teszi:

- Lehetőség az 50 órás közösségi szolgálat letöltésére a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban.
- Amennyiben egészségügyi szakképzésben tanulnak tovább, Uzsoki-s mentorok segítséget nyújtanak a szakmai vizsgákra való felkészülésben.
- Az első 5 jelentkező lehetőséget kap a Szakdolgozói Tudományos Napon való részvételre.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt néhány napban már többen éltek az Ígérvényben felajánlott lehetőségekkel és jelentkeztek nyári munkára illetve a Szakdolgozói Tudományos Napon való részvételre.

Forrás, fotó: Budapesti Uzsoki Utcai Kórház